Mama “to be” monday! Bloemkool ovenschotel.

Jaaaahhhh… het is weer zover! Vandaag mag ik weer iets presenteren voor alle zwangere dames, mama’s, papa’s, kraamverzorgsters en alle andere volgers van Kraamcentrum Echt en omstreken.

Vandaag een heerlijke ovenschotel met bloemkool en pesto. Makkelijk een dag vooraf of ‘s ochtends te bereiden. Dus als je weinig tijd hebt, of voor de kraamverzorgsters die voor het avondeten al iets willen voorbereiden, is deze ovenschotel perfect!

Ik heb gekozen voor bloemkool omdat eigenlijk iedereen dit wel lust. Zelfs de kleintjes. Maar heb jezelf of iemand anders in het gezin liever geen bloemkool dan vervang je het bijvoorbeeld door broccoli.

Geniet ervan en ik ben benieuwd hoe jullie deze ovenschotel vinden!

Bloemkool pesto ovenschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote bloemkool
  • 500 gram kalkoenfilet in reepjes gesneden
  • 150 gram pesto
  • 40 gram boter
  • 400 ml melk
  • 40 gram bloem
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • Handjevol geroosterde pijnboompitjes

Bereidingswijze:

  1. Bak de kalkoenfilet en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snij ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en wok deze 5 minuten mee met de kalkoenfilet. Draai het vuur uit.
  3. Maak nu de pesto saus door de boter te smelten in een pannetje en er vervolgens de bloem bij te doen. Roer het tot een bal met behulp van een garde.
  4. Laat dit even op middelhoog vuur garen.
  5. Schenk nu langzaam de melk erbij en blijf roeren met de garde. Je krijgt u een melksausje.
  6. Roer er de pesto door en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Giet de saus bij de kalkoen en bloemkool en schep het door elkaar.
  8. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en verdeel er de aardappelschijfjes over.
  9. Strooi er nu de kaas over en klaar is je ovenschotel.
  10. Voor het verwarmen zet je de ovenschaal 30 minuten op 180 graden in de oven. Let wel even op, als je hem vanuit de koelkast in de oven zet zou ik 40 minuten aanhouden.
  11. Voordat je het serveert strooi je er nog de pijnboompitjes over en klaar is je heerlijke maaltijd!

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties