Mama “to be” monday! Broccoli kip ovenschotel.

Alweer mijn tweede blog voor Kraamcentrum Echt vandaag! Wat vliegt de tijd!

Ik dacht, ik ga iets bedenken wat makkelijk is, voedzaam (heel belangrijk als je zwanger bent) en je ook goed kunt laten voorbereiden door je kraamverzorgster tijdens je kraamtijd. Het is een heerlijke ovenschotel met broccoli, champignons, paprika en kip geworden. Super easy, en heel handig om al eerder op de dag voor te bereiden. Ideaal als je tussen de voedingen door een lekker maaltijd op tafel wilt zetten. Maar ook als je zwanger bent kun je deze schotel voorbereiden als je er de energie voor hebt. Een half uurtje voordat manlief thuis komt even in de oven en klaar!

Afgelopen woensdag heb ik op kleine Rosa mogen passen. Het 1-jarige prinsesje van mijn vriendin. Ik dacht… mooi, even kijken hoe ik dit ga combineren. Lekker koken voor iedereen en de kleine meid voldoende aandacht geven. Gelukt! Dus daarom kan ik met volle zekerheid zeggen dat dit een winnaar is. Eet smakelijk en ik hoor graag van jullie of het lekker was!

Ow…. kook direct een extra stronkje broccoli, aardappeltjes en kip mee. Heb je direct (als je al wat oudere kindjes hebt) een lekker hapje voor de grote broer of zus.

Liefs Laura

Broccoli kip ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 3 kipfilets
  • 2 stronken broccoli
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 400 gram champignons gehalveerd
  • 400 gram voorgekookte minikrieltjes
  • 400 gram voorgekookte minikrieltjes
  • 1 el kipkruiden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 ui
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • Peper
  • Zout
  • 500 ml kookvocht van de broccoli

Bereidingswijze:

  1. Kook de broccoli 5 minuutjes en vang 500 ml van het vocht op voor de saus.
  2. Bak de krieltjes in een koekenpan en breng ze op smaak met peper en zout.
  3. Snij in de tussentijd de kipfilets in blokjes en bak deze 5 minuten aan in een koekenpan. Bestrooi ze met kipkruiden en paprikapoeder. Bak daarna nog 5 minuten de champignons en de paprika erbij.
  4. Als de krieltjes mooi bruin zijn dan doe je deze bij het kipmengsel. Voeg er ook de broccoli bij en meng het goed door elkaar.
  5. Laat het afkoelen in een ovenschaal.
  6. Maak nu de saus door het gesnipperd uitje aan te fruiten in de boter. Als het uitje glazig is dan voeg je de bloem erbij. Laat de bloem een paar minuten op middelhoog vuur garen.
  7. Verkruimel de bouillontablet erover en schenk al roerende met een garde het kookvocht van de broccoli erbij.
  8. Goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Als de saus mooi glad is dan doe je er de kaas bij. Laat deze smelten.
  9. Verdeel vervolgens de saus over de ovenschaal en zet hem voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  10. En klaar is je heerlijke gezonde maaltijd!

Broccolistronkjes

Gooi de stronken van de broccoli nooit weg maar maak er lekker soep van. Even gaar koken, bouillon erbij. Op smaak brengen met kerrie en nootmuskaat. Eventueel een beetje crème fraiche erbij en je hebt een heerlijk broccolisoep!

Review

Waardering

4.7 (3 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties