Mexicaanse tortilla bakjes

Dit was echt lekker…. Het deed me weer even terug denken aan Mexico. Een jaar of 5 geleden zijn we daar op vakantie geweest. We gingen eten in een stadje en kwamen echt bij een fantastisch leuk klein Mexicaans restaurantje. Overal van die heerlijke Mexicaanse muziek om je heen, geweldig was het daar! Daar kreeg ik een tortilla in de vorm van een bakje. Ik was toen wel met eten bezig maar nog niet zo als nu maar dit gerechtje is me wel altijd bij gebleven. Gisteren viel het me weer in en dacht, die ga ik eens namaken. En bij de eerst hap was ik weer even in dat kleine restaurantje. Zo leuk en lekker!

Natuurlijk serveer je dit met zure room en je Home Made guacamole. Eet smakelijk!

Mexicaanse tortilla bakjes

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 225 gram zwarte bonen (zak van Hak)
  • 3 el paprikapoeder
  • 2 el gember siroop
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Bak het gehakt aan en meng het met de kruiden.
  2. Snij de groenten in blokjes.
  3. Laat de boontjes in het vergiet uitlekken.
  4. Doe nu groenten bij het gehakt en bak deze een paar minuten mee.
  5. Nu kun je ook de boontjes erbij doen.
  6. Verwarm het geheel nog 5 minuten.
  7. Vet ovenbestendige schaaltjes in van zo'n 10 cm doorsnee en doe hier de wraps in. Verwarm deze eerst 30 seconden in de magnetron. Zo zijn ze soepeler.
  8. Vul de wrap met een beetje geraspte kaas en vul ze vervolgens met het gehaktmengsel.
  9. Doe er nog een beetje kaas bovenop en zet ze 20 minuten op 180 graden in de oven.
  10. Haal de bakjes uit de schaaltjes en leg ze op een bord.
  11. Serveer met zure room en guacamole en je hebt weer heerlijk gegeten!

Koolhydraatarm:

Zelf gebruik ik koolhydraatarme wraps. Net zo lekker maar scheelt weer koolhydraatjes!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties