Nasi met rijst van bloemkool

Ik had hem al vaker voorbij zien komen. Rijst gemaakt van bloemkool. Ook vaak gezien in combinatie met nasi maar dan werden er in de recepten altijd pakjes gebruikt. Ik hou niet van pakjes. Puur eten, dat vind ik het lekkerst. Gelukkig heb ik bijna de hele toko in mijn voorraadkast dus moeilijk kon het eigenlijk niet zijn. Dus ik ging aan de slag. Ik nam mijn recept uit Bali van mijn eigen nasi erbij en ging aan de slag.

En ik kan je vertellen. Het is gewoon echt lekker! Je mag dit recept goed kruiden en je mist de rijst echt niet. Een super healthy koolhydraatarme nasi dus. Geniet ervan!

Nasi met bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 2 bloemkolen
 • 600 gram nasigroenten
 • 6 eitjes
 • 3 kipfilets
 • 2 tl Koriander (je kan verse gebruiken. Zelf gebruik ik de koriander op oliebasis)
 • 3 teentjes knoflook
 • 3 tl Galangal/laos (je kan verse gebruiken. Zelf gebruik ik de galangal op oliebasis)
 • 2 tl garnalenpasta
 • 1 rode peper, gooi de helft van de zaadjes weg, de andere helft gebruik je
 • 4 el zoete soja saus (kecap manis)
 • 2 el soja saus
 • 1 tl kurkuma

Bereidingswijze:

 1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in de keukenmachine. Maal ze steeds een klein beetje zodat er "rijstkorrels ontstaan. Maal niet te lang. Dan krijg je puree.
 2. Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een wok.
 3. Als ze gaar zijn doe je de nasigroenten erbij.
 4. Vervolgens doe je de knoflook fijn snijden en de peper in ringetjes en doe je deze bij de groente en kipfilet. Meng het door elkaar en voeg de koriander, galangal, garnalenpasta, zoete, gewone sojasaus en de kurkuma erbij. Wok het geheel 5 minuren op hoog vuur.
 5. 5 minuten voordat je het wilt serveren doe je de bloemkool erbij en wok je deze mee. De bloemkool mag niet te gaar worden. Dan mis je de bite.
 6. Bak ook de eitjes erbij en je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd! Smakelijk!

Nasi kruiden:

Natuurlijk kun je alle kruiden ook vervangen door een pakje nasi kruiden. Wat voor jezelf het lekkerst en het makkelijkst is.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties