Old skool… Arretjescake!

Wie kent het niet???? Arretjescake! Zo’n enorme caloriënbom maar zo ontzettend lekker! Dit is met recht een guilty pleasure te noemen.

Ik had hier gewoon zin in. Joyce was hier, ze verveelde zich en ik vroeg aan haar, zullen we een arretjescake maken? Ze vond het geweldig en super lekker!

Soms doe ik wel een scheutje licor 43 erin, dat heb ik vandaag maar even weggelaten. Ik denk dat ik wel 30 recepten heb liggen van arretjescake. Vandaag hier de basis.

Enjoy van deze echte klassieker!

Arretjescake

Ingrediënten:

  • 250 gam roomboter
  • 250 gram mariakoekjes
  • 80 gram cacao
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

  1. Laat de boter heel langzaam smelten.
  2. Breek in de tussentijd de koekjes tot kleine stukjes.
  3. Meng de eieren, cacao en suiker met elkaar.
  4. Doe hier beetje bij beetje de gesmolten boter door mengen.
  5. Spatel de koekjes erdoor en als alles goed gemengd is doe je deze in een cakeblik. Zelf bekleed ik het cakeblik altijd met plastic. Dan krijg je de arretjescake makkelijker uit het blik als deze stijf is.
  6. Als je het mengsel in het blik giet, klop er een paar keer mee op tafel. Dat voorkomt luchtbellen in de cake.
  7. 4 uurtjes laten opstijven in de koelkast en klaar is je arretjescake!

Likeurtje:

Zoals ik al zei schenk ik er graag een beetje licor 43 door. Maar ik zou zeggen, doe er lekker door mengen wat jezelf lekker vind.

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties