Oosterse healthy wraps!

Toen ik dit aan het eten was, dacht ik; potverdorie Laura, je hebt jezelf weer overtroffen. Ik was zo lekker gezond aan het eten. Terwijl ik niet het idee had ik alleen maar healthy stuff aan het eten was. Het voelde meer als een broodje dürüm kebab 😉

Iets minder healthy was de Oosterse mayonaise die ik erbij had gemaakt. Het maakte het wel af, maar je kunt de mayonaise ook vervangen door yoghurt. Dan ben je pas echt goed bezig!

Normaal gesproken gebruik ik altijd koolhydraatarme wraps, maar ik had nog 4 gewone in de diepvries liggen. Je kunt het dus met beide gebruiken. Net waar je zin hebt. Smakelijk!

Oosterse wraps

Ingrediënten voor 4 wraps:

  • 4 wraps
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 ui in ringen
  • 1 wortel in mini reepjes
  • 150 gram ijsbergsla
  • 250 gram gerookte kipfilet in reepjes
  • 1 el geraspte gember
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Peper en zout naar smaak
  • Voor de Oosterse mayonaise:
  • 4 el mayonaise
  • 2 el soyasaus
  • 2 el chilisaus

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie in een wok en bak hier 1 minuut de uien en knoflook in.
  2. Maak ondertussen de Oosterse mayonaise door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
  3. Doe er nu de rest van de groenten, de gerookte kipfilet en gember bij. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Wok het geheel een minuutje of 5 op hoog vuur. Zorg dat de groente lekker knapperig blijven.
  5. Verhit de wraps 30 seconden in de magnetron. Zo zijn ze beter te rollen.
  6. Verdeel 1 el van de mayonaise over de wraps en strooi er wat ijsbergsla over.
  7. Pak 1/4 van het wok mengsel en leg dit in het midden van de wrap.
  8. Oprollen en herhaal dit totdat alle wraps op zijn.
  9. En dan genieten maar!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties