Ovenschotel met spruitjes

Weer zo’n ding wat al enige tijd op mijn wishlist stond. Een lekkere ovenschotel met spruitjes maken.

Eigenlijk ben ik nooit zo van de spruiten geweest. Als kind al helemaal niet en tot een jaar of 3 geleden waardeerde ik ze niet echt. Vroeger moest ik er van mam minimaal 10 eten. Ik moest gewoon alles eten wat er op tafels stond, ook al luste ik het niet. Dus ook die spruiten. Wij aten altijd in 2 etappes thuis omdat er altijd 1 in de zaak moest staan en als we dan spruiten aten at ik gewoon met pap en deed ik er mayonaise en curry onder. En of ik die spruiten naar binnen kreeg gewerkt 🙂

Maar inmiddels, een aantal jaren later vind ik ze lekker. Normaal roerbak ik ze met een spekje erdoor en klaar. Maar vandaag eens iets anders, een makkelijke ovenschotel die je ook al een dag vooraf kan maken en dus lekker snel klaar bent. Smakelijk!

Ovenschotel met spruitjes

Ingrediënten voor 4-5 personen

 • 800 gram spruitjes schoongemaakt
 • 400 gram krieltjes
 • 300 gram gerookte spekblokjes
 • 2 uien fijngesnipperd
 • 200 gram crème fraîche
 • 2 eieren
 • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
 • 100 gram geraspte kaas
 • Peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze:

 1. Bak de spekjes in een wok ca 5 minuutjes.
 2. Doer er de ui en knoflook bij en wok dit nog eens 5 minuutjes samen.
 3. Zorg dat je spruitjes schoon zijn en doe deze erbij samen met de krieltjes. Wok deze nog 4 minuutjes mee.
 4. Meng de eieren met de crème fraîche en voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
 5. Doe het spruitenmengsel in een ovenschaal en schenk er het crème fraîche mengsel over.
 6. Verdeel de geraspte kaas over de schotel en zet 40 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden.
 7. En klaar zijn deze heerlijke spruitjes. Smakelijk!

Koolhydraatarme variant:

Je kunt hier heel makkelijke een koolhydraatarme variant van maken door de krieltjes weg te laten.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties