Overheerlijke champignon truffelsoep

Ik denk dat jullie ondertussen wel gemerkt hebben dat ik enorm van truffel hou. En dan te bedenken dat ik het een jaar of 12 geleden echt verschrikkelijk vond. Hoe verschrikkelijk ik het toen vond, hoe enorm lekker ik het nu vind.

Ook dit is een recept uit de oude doos. Al heel lang niet meer gemaakt. Waarom? Geen idee. Maar deze soep is wel super lekker, en easy. Doe er je voordeel mee.

Champignon truffelsoep:

Ingrediënten voor 5-6 personen:

  • 400 gram champignons
  • 1 sjalotje
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 1 handjevol verse peterselie
  • 3 el truffelolie
  • 2 tl truffelsalsa
  • 1,5 liter water
  • 400 ml room culinair
  • Peper
  • Zout
  • Klein klontje boter
  • 2 el kippenbouillon poeder

Bereidingswijze:

  1. Maak de champignons schoon en snij deze in partjes.
  2. Hak het sjalotje en de knoflook fijn.
  3. Smelt het klontje boter en fruit het sjalotje en de knoflook heel even.
  4. Voeg de champignons toe en besprenkel ze met 2 el truffelolie
  5. Bestrooi het geheel met een beetje peper en zout, doe 1 tl truffelsalsa erbij en bak het nog 1 minuutje.
  6. Schenk het water en de room culinair bij het mengsel.
  7. Voeg de bouillon poeder, overige truffelsalsa en truffelolie toe en laat het 10 minuutjes staan op middelhoog vuur.
  8. Hak de peterselie fijn en voeg deze als laatste toe aan de soep.
  9. En klaar is je soep!

Review

Waardering

4.6 (5 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties