Paasspecial!

Vandaag, speciaal voor het paasweekend, hierbij een aantal ideeën voor Pasen. Ik heb een paar leuke gadgets voor jullie en verantwoorde en koolhydraatarme Paasrecepten. Onverantwoorde zijn er al genoeg, Paaseitjes, Paasstol etc. Dus hierbij de verantwoorden. Geniet ervan en ik wens jullie alvast hele fijne Paasdagen!

1. Verantwoorde eiersalade:
Ingrediënten:
– 6 hardgekookte eieren
– 1 el kerriepoeder
– 1 tl worcestersaus
– 2 el zuivelspread naturel
– 5 sprietjes bieslook
– Peper
– Zout
Bereidingswijze:
– Pel de eieren en prak ze fijn met een vork in een kom.
– Voeg de kerriepoeder toe en meng het goed door elkaar.
– Meng de zuivelspread erdoor.
– Breng het op smaak met de bieslook, peper, zout en worcestersaus.

Eikussentje:
Kijk even hoe leuk! Ei kussentjes voor je gekookt eitje. Hoe schattig. Deze gaan zeker de show stelen op je gedekte tafel!
Egg pillow

Eipannetje:
Ingrediënten:
– 100 gram spekblokjes
– 50 gram geraspte kaas
– 4 eieren
Bereidingswijze
– Verwarm de oven op 180 graden.
– Verdeel de spekblokjes en de geraspte kaas over 2 kleine pannetjes
– Vervolgens verdeel je de eieren over de pannetjes
– Zet ze 10 minuten in de oven, en klaar zijn je ei pannetjes.
Eipannetje kopie

Happy socks Pasen!
Wil je je hubby een leuk cadeau geven, maar weet je niet wat? Ik zag deze Happy Socks voorbij komen. Is weer eens iets anders dan eieren verstoppen 🙂
Happy socks

Healthy blueberry muffins:
Ingrediënten:
– 200 gram amandelmeel
– 1tl bakpoeder
– 100 gram bosbessen (bevroren)
– 75 gram gemengde noten (ongezouten)
– 70 gram roomboter
– 1 el honing
– Snufje zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Meng het meel met het zout en de bakpoeder.
– Voeg de gesmolten roomboter, honing en eieren toe en meng het tot meel.
– Meng de noten en bosbossen er voorzichtig door.
– Vul in een cupcakevorm de vormpjes en druk ze stevig aan. Je zult er 8 uit het deeg halen.
– Zet de vorm voor 25 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Ei-verwarmer:
Hoe enig zijn deze gebreide eiwarmers om je paastafel mee op te vrolijken. Enig toch?
Ei verwarmer

Frisse kipsalade:
Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 300 gram gemengde sla
– 1 granaatappel
– Paprikapoeder
– Kerriepoeder
– Munt
– Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
– Marineer de kipfilets met de kerriepoeder, paprikapoeder en het citroensap. Gril ze vervolgens in 5 minuten gaar.
– Maak de granaatappel schoon.
– Meng de sla met een dressing naar keuze. Ik had zelf nog cranberry balsaminco staan. Kies voor een fris zoete salade.
– Verdeel de sla over een mooi bord.
– Verdeel de granaatappeltjes over de salade.
– Trancheer de kipfilet en verdeel deze over de salade.
kipsaladepaas

Kaascrackers:
Ingerediënten:
– 4 plakken kaas
– 1 takje rozemarijn
– 1 takje tijm
– 1 el pompoenpitjes
– 1 el lijnzaad
Bereidingswijze:
– Snij de plakken kaas doormidden.
– Leg ze op een met bakpapier bekleed bord en bestrooi ze met de pitten, lijnzaad rozemarijn en tijm.
– Doe ze 2 minten in de magnetron. Dit kan bij elke magnetron anders zijn maar de kaas moet verkleuren en krokant zijn. Dank zijn ze klaar.
– Laat ze nog even afkoelen voordat je ze serveert.

Geen reacties