Pittige andijvie ovenschotel

Al zeg ik het zelf… Wat een top combinatie is dit!

Andijvie met een beetje pit. Ik hou sowieso van Andijvie maar niet iedereen in dit huishouden is er fan van. Op deze manier lust iedereen het. Heel fijn!

Daarbij is deze ovenschotel weer zo klaar en je hebt hem snel gemaakt. Eventueel vooraf zodat je de volgende dag alleen maar even de oven hoeft aan te zetten. Smakelijk!

Andijvie ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram andijvie
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram fijne soepgroente
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in een pan en doe hier de knoflook ui en soepgroente in.
  2. Bak het 5 minuutjes en bak dan het gehakt erbij.
  3. Kruid alles met peper, zout, sambal, gembersiroop en de ketjap.
  4. Laat even staan en roer er vervolgens de andijvie door. Dit gaat niet in een keer.
  5. Als alle andijvie door het gehaktmengsel gemengd is zet je een vergiet op een grote kom en laat je het andijvie mengsel hierin uitlekken.
  6. Doe het mengsel vervolgens verdelen over een ovenschaal.
  7. Laat het vocht wat uit het andijvie mengsel is gekomen afkoelen. Ik zet het altijd even in de koelkast, dat gaat sneller.
  8. Als he vocht is afgekoeld dan kluts je er de 3 eieren door en klop deze los.
  9. Verdeel dit mengsel over de ovenschotel.
  10. Leg nu de aardappelschijfjes op de andijvie en zet de ovenschotel 30 - 40 minuten op 180 graden in de oven.
  11. En klaar is je overheerlijke andijvieschotel!

Review

Waardering

3 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties