Pizza met een bodem van bloemkool

Ik had er al vaak over gelezen, een pizza met een bodem van bloemkool. Nou, dat gaan we dan maar eens proberen. Ik had nog een bloemkool liggen, paprika’s, champignons en uien. Ik dacht, een mooi moment om dit op te maken.

En het resultaat…. Lekker!!! Dit is echt een top vervanger voor een normale bodem. Super healthy, geen koolhydraten en in een keer krijg je super veel vitaminen binnen. Ik moet eerlijk bekennen dat het wat meer werk is dan normaal. Maar ja, je moet er wat over hebben voor een healthy pizza. Enjoy!

Bloemkoolpizza

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 2 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 snufje zout
  • +/- 2 tl gedroogde oregano
  • 4 tomaten
  • 100 gram tomatenpuree uit een blikje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Voor de topping kun je alles gebruiken wat je lekker vind. Ik heb 2 bodems gemaakt zodat ieder zijn eigen topping kan kiezen. Denk aan kaas, paprika, champignons, ananas, ham, uien etc.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en doe deze allemaal in de blender. Mix de bloemkool totdat je alleen nog kruimels hebt.
  3. Verdeel deze kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en laat deze 25 minuten bakken. Roer er om de 5 minuten met een vork door.
  4. Maak in de tussentijd de tomatensaus door de tomaten, knoflook, tomatenpuree, olijfolie, peper, zout en oregano in de blender te doen en goed te mixen. Als deze te waterig is, doe dan nog een beetje tomatenpuree erbij.
  5. Laat de kruimels 20 minuten afkoelen en doe deze dan in een schone theedoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Roer de 2 eieren in een kom, samen met 50 gram kaas en een snufje zout door elkaar en voeg er dan de kruimels bloemkool aan toe en meng dit tot één geheel.
  7. Verdeel deze massa over een grote bakplaat. Je kunt 1 grote bodem maken, maar ook 2 zodat je ze verschillend kunt beleggen. Maak de bodems niet te dik en zorg dat ze gelijkmatig zijn. Ik heb dit met een spatel gedaan.
  8. Laat deze weer 20 minuten bakken op 180 graden. Daarna draai je de bodem om en laat je de andere kant nog 5 minuutjes bakken.
  9. Dan is je bodem klaar en kun je hem beleggen met je eigen tomatensaus, kaas en de topping die je lekker vindt.

Tomatensaus:

Waarschijnlijk heb je teveel van de tomatensaus. Dan kun je hem bewaren in de diepvries voor over een pasta of gewoon voor de volgende keer als je deze lekker pizza maakt.

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties