Pure pastasaus

Jullie kennen mijn basis tomatensaus inmiddels. Super lekker, super healthy en super makkelijk. Alleen had ik vandaag geen voorraad meer en had zo’n zin in gewoon lekkere pure spaghetti. Wel met courgette spaghetti natuurlijk :-). Dus ik dacht ik maak hem gewoon direct from scratch in de pan.

Ik weet nog een jaar of 12 geleden was ik een weekendje in Milaan en voor de lunch bestelde ik in een heel klein idyllisch restaurantje spaghetti bolognese. Nog nooit zo’n lekkere pure spaghetti saus gehad. Ik ben er nog 2 keer gaan eten die dagen. Zo lekker. En deze kwam echt heel erg in de buurt. Beetje aanpassingen en ik had gewoon zoiets lekkers op tafel gezet en dat weer in een paar minuten tijd. En deze is echt niet vet maar zo lekker puur! Iedereen kan hem eten. En voor de pasta liefhebbers kook je er gewoon lekkere spaghetti bij.

Pure pastasaus

Ingrediënten voor 3 personen (alleen de saus)

  • 250 gram rundergehakt
  • 8 trostomaten in kwarten gesneden
  • 1/2 pakje gezeefde tomaten
  • 10 blaadjes oregano
  • 10 blaadjes basilicum
  • 5 plukjes peterselie
  • Olijfolie
  • 1 grote teen knoflook gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Bak het gehakt in olijfolie en bestrooi het met peper en zout.
  2. Doe er na 5 minuten de knoflook en ui bij en bak het geheel nog 5 minuten.
  3. Voeg de tomaten erbij en de gezeefde tomaten.
  4. Laat het 5 minuutjes pruttelen en doe er de kruiden bij.
  5. Schenk er nog een eetlepel olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat het nog 5 minuutjes inkoken en je hebt een super lekkere pure pastasaus!

Parmezaanse kaas:

Om het helemaal af te maken rasp je er op het laatst nog een beetje parmezaanse kaas over. Heerlijk!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties