Quiche van Asperges

Asperges… ik hou ervan. Het liefst minimaal 2 keer in de week. 1x om ermee te experimenteren en de andere keer gewoon gekookt met een beetje boter en gekookt eitje. Ik vind ze gewoon echt lekker en kan er geen genoeg van krijgen.

Zo zat ik vandaag in de auto en dacht, hmmm… wat ga ik vandaag eens maken. Laatst had ik het al over een quiche maken dus dacht, dit is het moment. Ik had hem nog nooit gemaakt dus op hoop van zegen dat hij ging lukken. En jawel hoor, hij is gelukt. Wel een beetje nat maar weet waar aan het lag. Ik heb de asperges gekookt en je kunt ze beter even wokken. Weer wat geleerd. De smaak was subliem. Bij deze het recept.

Quiche van Asperges

Ingrediënten voor een quiche van 24cm doorsnede

  • 1kg asperges
  • 250 gram champignons gehalveerd
  • 150 gram gekookte ham reepjes
  • 6 plakjes hartige taart deeg
  • 3 eieren
  • 200 ml créme fraîche
  • Handjevol verse peterselie
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • 5 el Parrano kaas
  • 1 el kruidenboter
  • 4 el geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de plakjes taartdeeg ontdooien. Vet een springvorm van 24 cm in met een beetje olie en als de plakjes hartige taartdeeg ontdooid zijn bekleed je de vorm ermee. Prik wat gaatjes in de bodem.
  3. Snij de asperges in stukjes en wok de asperges op hoog vuur 5 minuutjes. Ze moeten beetgaar zijn. Laat ze daarna uitlekken.
  4. Smelt de kruidenboter in de wok en doe hier de champignons en bosui bij en roerbak dit een kleine 5 minuutjes. Doe ze daarna bij de asperges in het vergiet.
  5. Meng de eieren met de créme fraîche. Doe er een beetje zout en peper bij.
  6. Meng de asperges, champignons, bosui, peterselie, hamreepjes en 5 el Parrano kaas bij het ei mengsel en roer goed door.
  7. Verdeel dit dan over de springvorm en verdeel daarover de geraspte kaas.
  8. Zet de quiche 40 minuten op 180 graden in de oven en daarna kan het feest beginnen! Lekker eten van deze quiche! Smakelijk!

Review

Waardering

4 (3 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties