Ratatouille eigen stijl.

Heerlijk dit, een receptje wat fantastisch bij een lekker stukje vis past. En je krijgt in een klap super veel groente binnen en het is ook nog eens koolhydraatarm.

Ratatouille is van oorsprong een Frans gerecht van gestoofde groenten. De basis ingrediënten zijn aubergine, ui, knoflook, tomaat en courgette. Maar het mooie is dat je eindeloos kan variëren en natuurlijk de ideale manier om je koelkast op te ruimen. Smakelijk!

Ratatouille:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 3 verschillende kleuren paprika's
  • 15 kleine tomaatjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • Peper
  • Zout
  • 2 el chilisaus
  • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze:

  1. Snij alle groenten in kleine blokjes.
  2. Pers de knoflook fijn.
  3. Doe wat olie in een wok en fruit heel even de knoflook en de uien. Doe er dan de overige groente bij.
  4. Wok het geheel 4 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de chilisaus toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg in een ovenschaal de takjes rozemarijn en tijm.
  6. Schep hier de groenten op.
  7. Snij de bol mozarella in dunne plakjes en verdeel deze over de ovenschaal.
  8. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Vis:

Serveer er een lekker stukje kabeljauw uit de oven bij. Een super combinatie!

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties