Salmojero, even terug naar Zuid Spanje
Jaaaaa!!!! Ellen van travelcounsellors is weer terug van al haar reizen. Wat heeft ze weer mooie dingen gezien.
Ze is o.a. in Zuid Spanje geweest. Daar heeft ze weer een prachtig verhaal over geschreven en ik had de eer om hier een heerlijk receptje over te maken. Lees hier haar reisverslag over Spaans leren en schilderen aan de Costa de la Luz.
Ik deel met jullie vandaag dit heerlijke receptje voor Salmojero. Een heerlijke koude soep die lijkt op de gazpacho. Heel leuk om als voorgerechtje te serveren met een crackertje en Spaanse ham. Geniet ervan!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram rijpe tomaten
- 1 Spaanse peper
- 200 gram oud wit brood
- 1 teen knoflook
- 100 gram olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Rooster de tomaten door ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden te leggen.
- Verwijder daarna het vel van de tomaten en leg ze op keukenpapier.
- Verwijder de zaadlijsten uit het Spaanse pepertje.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Goed pureren met de staafmixer en op smaak brengen met peper en zout.
- Laat de soep minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.
Review
Waardering
Samenvatting
Score
Dit vind je wellicht ook leuk!
Nop! Niet de mooiste foto, niet gezond, niet koolhydraatarm en vooral niet vetvrij! Maar wel zo ...
Wat heeft Joyce een plezier beleefd aan het maken van deze appelflappen! Zelf de appeltjes snijden, ...
Vandaag een tropische Buddha bowl met biefstuk en gebakken ananas. Zo lekker!
Je kunt zoveel ...