Satésaus

Satésaus… Dit recept heb ik nog van mijn Opa. Hij was mijn grote held. Elke woensdag gingen we bij mijn Opa bami of nasi eten en dan maakte ik als klein meisje samen met hem satésaus. De beste satésaus die er bestaat. Met de grootste precisie werd deze gemaakt. Het was altijd een heel ritueel. ‘Het geheim zit hem in de pindakaas’ zei hij. ‘Gewoon de goedkoopste’ knipoogde hij dan. Ik hoop dat jullie net zo van deze satésaus genieten zoals ik altijd doe. Smakelijk!

Satésaus

Ingrediënten:

  • 1 pot pindakaas
  • Water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 7 el ketjap manis
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 4 el soja saus
  • 2 tl sambal

Bereidingswijze:

  1. Snipper het sjalotje en fruit dit aan in een pan met een dikke bodem.
  2. Voeg hier de knoflook aan toe en fruit het samen nog een klein minuutje.
  3. Vervolgens voeg je de pindakaas toe.
  4. Vul de pindakaaspot met water en voeg dit toe.
  5. Zet het op middelhoog vuur en roer totdat het een gladde massa is geworden.
  6. Voeg dan alle overige ingrediënten toe en roer goed door.
  7. Laat het goed warm worden en klaar is je satésaus!

Kokos.

Als je van een beetje kokossmaak houdt kun je een gedeelte van het water ook vervangen door kokosmelk.

Review

Waardering

2.8 (4 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties