Shoarma salade met de knoflooksaus van Rolf!

Ik moet toegeven, de foto is niet de beste foto, maar ik verzeker je dat dit echt heel lekker is! Koolhydraatarm en toch het idee dat je fastfood aan het eten bent. Dit idee is ontstaan uit het boek van Yvonne Lemmens. Zij schrijft het boek, grip op Koolhydraten. Hier heb ik veel uit geleerd en natuurlijk ook ideeën uit op gedaan. Zoals dit recept, maar dan met een eigen twist. 1 x in de maand komt deze salade wel op het menu omdat iedereen hem lekker vindt.

Dan de knoflooksaus, alle lof naar Rolf Joosten! Mijn moeder en Rolf koken samen in een kookclubje. Hier heeft Rolf het recept aan mijn moeder doorgegeven en ze maakt hem elke keer bij deze lekkere salade.Intussen dat je de shoarma bakt, kun je de knoflooksaus maken. Binnen een half uurtje zit je aan tafel. Super easy en iedereen wordt er blij van! Smakelijk!

Shoarma salade met knoflooksaus

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 800 gram shoarma vlees
 • 400 gram dun gesneden andijvie
 • Halve pot Calvé mayonaise
 • Sap van halve citroen
 • Handjevol gesnipperde bieslook
 • 3 teentjes knoflook
 • 125 gram zure room

Bereidingswijze:

 1. Bak de shoarma een half uurtje op middelhoog vuur.
 2. In de tussentijd maak je de knoflooksaus. Doe de mayonaise in een kom en voeg er de knoflookteentjes (geperst) aan toe. Meng het door elkaar en voeg er vervolgens de zure room, bieslook en het sap van de citroen aan toe. Alles goed door elkaar mengen en klaar is je knoflooksaus. Doe de knoflooksaus in een fles zodat je goed kunt doseren en bewaren.
 3. Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
 4. Verdeel de andijvie over 4 borden en doe er wat knoflooksaus over. Vervolgens verdeel je de shoarma over de andijvie en smullen maar!

Knoflooksaus light:

De mayonaise is niet bepaald light... Je kunt de helft van de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. De knoflooksaus is iets minder romig maar nog steeds lekker!

Review

 • Review 5.0

Waardering

5 (3 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties