Snijbonen in de mix

Vandaag een variatie met snijbonen. Erg verrassend en super handig als je binnen een half uur eten op tafel moet hebben. Dit is namelijk een super snel gezond en lekker gerecht!

Wist je trouwens dat de snijboon vroeger in stukjes werd gesneden omdat hij te stug was om gewoon te eten? Vandaar dat we dit nog steeds doen. Inmiddels worden er geen taaie rassen meer geteeld. Door het snijden van de boon komen er wel meer aroma’s vrij. Weten we dat ook weer!

Snijbonen mix

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 300 gram kalkoenfilet
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 250 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de kalkoenfilet in reepjes en bak deze in een wok met wat olie 5 minuten op hoog vuur. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze uit de wok.
  2. Doe de spekblokjes in het braadvet van de kalkoen en bak deze knapperig.
  3. In de tussentijd snij je de uien en champignons in schijfjes en wok deze mee met de spekblokjes.
  4. Kook de snijbonen 10 minuten in kokend water beetgaar.
  5. Giet de snijbonen af en laat ze goed uitlekken. Voeg ze daarna bij de andere ingrediënten in de wok.
  6. Bestrooi het geheel met de paprikapoeder en roer het goed door.
  7. Nu kun je de kalkoenreepjes bij het mengsel voegen en nog even in 3 minuten op hoog vuur verwarmen.
  8. En klaar is je snijbonen mix!

Rijst of aardappels:

Voor de liefhebbers kun je er rijst of gebakken aardappels bij serveren. De snijbonen mix zelf is koolhydraatarm.

Review

Waardering

4.7 (3 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vindt je wellicht ook leuk!

Geen reacties