Spaghetti van courgette met gehakt en spinazie.

Hier komt onze spiraalsnijder weer van pas. Als ik je nog niet overtuigd heb er een te kopen dan hoop ik dat het met dit lekkere recept wel lukt. Zo fijn dat ding! Tegenwoordig heb ik gewoon een courgette op voorraad liggen. Zo hoef ik nooit moeilijk na te denken als ik pasta wil maken. Tijdens het koken van Lars zijn pasta, heb ik voor mezelf al de courgette door de spiraalsnijder gedaan en geblancheerd. Hierbij ook weer een super lekker en snel te bereiden gerecht. Enjoy!

Spaghetti van courgette

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1,5 courgette
  • 250 gram (runder)gehakt
  • 250 gram verse spinazie
  • 1 el boursin
  • 1 el zuivelspread naturel
  • 2 tomaten
  • Handjevol geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Breng alvast water aan de kook voor de courgette. Zelf voeg ik er een blokje bouillon aan toe voor de smaak.
  2. Bak het gehakt in 5 minuutjes gaar.
  3. Snij de tomaten in schijfjes en voeg deze bij het gehakt.
  4. Doe de spinazie erbij en roer alles 5 minuutjes goed door.
  5. Nu kun je de kruidenroomkaas en zuivelspread erdoor heen mengen en op smaak brengen met peper en zout.
  6. Doe de courgettes door de spiraalsnijder en kook deze 3 minuten.
  7. Laat ze goed uitlekken en verdeel de courgettes over 2 borden.
  8. Schep het gehaktmengsel erop en klaar!

Borden voorverwarmen:

Ik vind altijd dat de spaghetti van courgette snel afkoelt. Daarom verwarm ik de borden voor op de kachel of in de oven. Zo hou je het eten langer wam.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties