Spaghetti van courgette met kip kerrie

Vroeger maakte mijn moeder altijd kip kerrie. Heerlijk! De hele keuken rook ernaar. Je kreeg al honger als je binnen kwam. Ik kan me nog herinneren toen ik aan mijn enkelbanden was geopereerd. Ik mocht 2 weken de enkel niet belasten. Dus daar lag ik op de bank. Mijn moeder was de kip kerrie aan het maken en hoe langer het duurde hoe meer trek ik kreeg. Toen ging mijn moeder naar het café, en ik wou toch echt heel graag 1 stukje uit die pan pikken. Maar ja…. ik kon geen kant op! Met veel geklauter, gehinkel en bijna een gebroken enkel, was het gelukt. Dat was het lekkerste stukje wat ik ooit heb gepikt. Ik denk niet dat ze het in de gaten heeft gehad…

Vandaag had ik echt zin in kip kerrie. Maar omdat ik de balans een beetje kwijt was deze week moest ik iets koolhydraatarm verzinnen van mezelf. Maar iedereen moest wel mee eten. Dus… ipv rijst heb ik spaghetti van courgette gemaakt met de spiraalsnijder. En eerlijk gezegd, de combinatie was echt verrassend lekker. En daarbij, iedereen had lekker gegeten want de rest kreeg gewoon rijst erbij.

Kip kerrie

Ingrediënten voor 6 personen (sorry... ik kan heel slecht voor weinig mensen koken):

 • 800 gram kipfilet in blokjes
 • 800 gram gemengde groente met prei, ui en champignon ( ik gebruik altijd de roerbakmix champignon van de de Plus)
 • 35 gram kerrie
 • 1 tl kippenbouillon poeder
 • 600 ml room culinair
 • Kijk zelf even of je courgette of rijst erbij wilt eten. Voor de courgette hou ik 1/2 courgette p.p. aan. (voor het serveren even 3 minuten blancheren)
 • Peper
 • Zout

Bereidingswijze:

 1. Bak de kipfiletblokjes in een wok en kruid ze met een beetje peper en zout en 1 el van de kerrie.
 2. Voeg de groente toe.
 3. Bak deze 3 minuten mee.
 4. Voeg dan de overige kerriepoeder en bouillon toe.
 5. Bak het nog 1 minuut samen.
 6. Vervolgens voeg je de roomculinair aan het mengsel en laat het nog even sudderen.
 7. Serveer het met de spaghetti van courgette of rijst. Eet smakelijk!

Additional Info

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

1 Reactie

 • comment-avatar
  Jacqueline Knoben maart 17, 2016 (5:44 pm)

  Hoi Laura,

  Vanavond hebben we kip kerrie met courgette spaghetti gehad.
  We vonden het allemaal heerlijk, dus die wordt vaker gemaakt.

  Groetjes Jacqueline .