Spitskool met een pittige bite

Elk jaar van oktober t/m februari is het weer de vraag, welke groente eten we vanavond? Het zit zo, Lars eet geen witlof, paprika of courgette. Mijn vader eet geen witlof, paprika, komkommer, courgette, broccoli of koolrabi. Mijn moeder eet geen wortelen en zelf hou ik niet prei en savooiekool. En dan eet ik ook nog eens geen groente uit blik of potjes. Ik ben iemand die graag verse groente eet. Misschien zijn we allemaal een tikkeltje verwend. Eigenlijk weet ik dat wel heel zeker. Laten we eerlijk zijn, we hebben gewoon veel keus. Elk jaar als we op vakantie naar Afrika gaan besef ik mij maar al te goed hoe goed dat we het hebben en dan zitten we te zeuren over iets wat we niet lusten. Maar ja… Het is ook zo dat je vaak dat gevoel 3 weken vasthoudt en daarna weer in het ritme van de Westere wereld zit.

Maar om bij de kern te blijven van het verhaal. Het is elke dag een uitdaging iets te vinden wat we allemaal lekker vinden. Spitskool is iets wat we allemaal eten. 1 keer in de 2 weken staat het ook op het menu. Ik probeer hem steeds anders te maken, maar dit is toch echt wel mijn favoriet. En het handige is dat ik de ovenschaal voor de helft met aardappelschijfjes heb belegd en de andere helft voor diegene die geen aardappelen willen niet. Smakelijk!

Spitskoolschotel

Ingrediënten voor 5-6 personen

  • 2 kleine spitskool
  • 700 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl gemberwortel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • Peper
  • Zout

Spitskoolschotel

  1. Snij de spitskool in wat dikkere slierten.
  2. Kook deze 8 minuten in kokend water en giet deze daarna af.
  3. Ondertussen bak je het gehakt even aan in een grote pan of wok.
  4. Snij de knoflook fijn.
  5. Snij de rode peper in de lengte open. Verwijder de helft van de zaadjes en snij hem in ringetjes.
  6. Voeg de knoflook en de peper bij het gehakt samen met de nootmuskaat, kerriepoeder, gemberwortel en een beetje peper en zout.
  7. Roer het goed door elkaar.
  8. Voeg nu de kokosmelk en de spitskool toe. Roer het goed door elkaar en laat het nog 5 minuutjes sudderen.
  9. Doe alles in een ovenschaal en leg er de aardappelschijfjes op.
  10. Verdeel de kaas over het geheel en zet het 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Kokosmelk:

Gebruik de kokosmelk van Go-tan. Dit is de enige die je in de supermarkt kunt krijgen zonder toevoegingen.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties