Spitskool net anders

Het was weer tijd voor spitskool, iets wat iedereen eet hier. Maar ik was een beetje klaar met mijn spitskoolschotel. Ik wou iets anders, iets verrassends. Ik was wat aan het surfen op het internet maar daar kwam ik snel op hetzelfde uit. Iets wat ik niet zocht, dat ligt niet aan de talloze recepten die op internet staan hoor, maar ik denk die dag gewoon aan mezelf. Soms heb je van die dagen.

Ik dacht, weet je wat, laat ik gewoon van alles bij elkaar zoeken en kijken wat het wordt. Haha, en het is ook nog lekker geworden ook nog! Enjoy!

Spitskool

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 800 gram gesneden spitskool
 • 250 gram gerookte spekblokjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 el paprikapoeder
 • Peper
 • Zout
 • Ketjap manis

Bereidingswijze:

 1. Bak de spekjes in een wok en doe er na 5 minuten de ui bij.
 2. Snij in de tussentijd de spitskool in dunne reepjes en doe deze bij de spekjes.
 3. Wok deze 5 minuten mee en doe de paprikapoeder erbij.
 4. Schenk er vervolgens de ketjap bij en breng e.v.t. op smaak met peper en zout.
 5. En klaar is deze heerlijke spitskool!

Gebakken uitjes

Als finishing touch kun je er nog van die lekkere gebakken uitjes op doen.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties