Stamppotje van witlof

Stamppotten seizoen it is!

Uhhhmmm ja.. klopt, dat is iets met veel koolhydraten……. maar wel echt lekker! En eigenlijk moet ik aan jullie verklappen dat ik tegenwoordig toch wel wat meer (gezonde) koolhydraten aan het eten ben. Ik ben namelijk tegenwoordig fanatiek sporter (jaja… die kilo’s van al die guilty pleasures moet ik toch op een manier ergens gaan compenseren). Omdat ik wat meer sport en toch energie nodig heb (en ja ik merk het echt als ik geen koolhydraten eet en sport) eet ik wat meer koolhydraten tegenwoordig. Nog steeds met mate, maximaal 2 keer per dag en dan nog steeds met mate. Maar…. nu mag ik dus lekker stamppotten eten!

Dussss…. geniet lekker van deze witlofstamppot. Deze is echt goddelijk!

Witlofstamppot

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,2 kilo witlof
  • 250 gram zure room
  • 300 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 2 el parrano strooikaas
  • Handjevol verse peterselie
  • 700 gram aardappelen
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Snij de witlof in dunne reepjes.
  3. Wok de kipfilet 3 minuutjes op hoog vuur en voeg er de witlof aan toe en wok het geheel nog een 8 minuutjes totdat de witlof beetgaar is. Doe er op het laatst de peterselie bij.
  4. Giet het geheel af in een vergiet.
  5. Doe de aardappelen nu door een pureeknijper en roer er de zure room door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Meng de puree met de witlof en de parrano strooikaas en klaar is je stamppot!

Review

Waardering

3.5 (4 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

1 Reactie

  • comment-avatar
    Mieke Bosmans december 27, 2016 (9:27 pm)

    Hallo Laura,
    Ik ben de moeder van Floris Bosmans. En ik vraag me af of jij Laura bent van de Hotelschool uit Maastricht? Ik begrijp dat jij een eigen foodblog bent gestart. En daar ben ik fan van. Misschien kan ik recepten van je ontvangen. Verl succes. Groet Mieke