Start fabulous monday! Groene asperges!

Groene asperges…. eigenlijk begin ik ze nu pas te ontdekken. Mam maakte die vroeger nooit dus het zit niet in mijn systeem. Maar ik zie er zoveel lekkere recepten mee voorbij komen dat ik ze zelf in huis heb gehaald.

Het voordeel is dat je ze niet hoeft te schillen. Dit is echt heel fijn! Zeker als je snel iets op tafel wilt hebben. Je snijdt een centimeter of 3 van de onderkant af en je bent klaar. Natuurlijk wel even wassen. Doordat deze asperges boven de grond groeien. Daardoor krijgen ze meer zonlicht en bevatten ze ook nog eens veel meer vitamine dan de witte.

Geniet van deze simpele maar o zo lekkere groene asperges!

Groene Asperges met zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze:

  1. Snij 3 cm van de onderkant van de groene asperges af en gooi dit weg. Vervolgens snij je de asperges in 3 stukjes. Hou de kopjes apart.
  2. Verhit een beetje olijfolie en een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes in een wok.
  3. Fruit hier de knoflook en het sjalotje in.
  4. Doe hier de asperges bij. Bewaar nog even de kopjes. Die wokken we er pas op het laatst bij.
  5. Wok dit geheel 5 minuutjes en doe dan de zongedroogde tomaatjes en de kopjes erbij.
  6. Breng het op smaak met peper en zout en wok het nog 3-4 minuutjes.
  7. En klaar zijn je groene asperges!

Om het compleet te maken...

Zelf heb ik hier nog gemarineerde kalfsreepjes op het laatst toegevoegd. Zo had ik een complete maaltijd in 10 minuten klaar. Wat ook lekker is om er een stukje vis uit de oven bij te doen. Net wat je lekker vind!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Sit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties