Tagliatelle van wortel

Ik liep door de Albert Heijn en wat zag ik daar, tagliatelle van wortel. Mijn dag was direct goed! Ten eerste, het bespaart je zoveel tijd, ten tweede, ik was zelf nog niet op het idee gekomen en ten derde, het is gewoon lekker gezond! Direct geprobeerd en het was echt lekker! Een heerlijke koolhydraatarme variant van tagliatelle met een heerlijke saus. Geniet ervan!

Tagliatelle van wortel

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 400 gram tagliatelle van wortel (AH)
  • 100 gram pancetta blokjes (gerookte spekblokjes kan ook)
  • 300 gram gehakt
  • 400 gram champignons in kwarten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper in ringetjes
  • Handjevol peterselie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 middelgrote tomaten in plakjes
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Doe de pancetta in een wok en bak ze 5 minuutjes.
  2. Bak het gehakt erbij en kruid het met peper en zout.
  3. Zet in de tussentijd een pan met water en bouillon op het vuur voor de wortel tagliatelle.
  4. Voeg de uien, knoflook en rode erbij en bak het geheel 5 minuutjes.
  5. Doe de champignons en de tomaten bij het mengsel en bak het allemaal gaar.
  6. Doe de champignons en de tomaten bij het mengsel en bak het allemaal gaar.
  7. Als alles gaar is doe je peterselie erbij en de zuivelspread. Verwarm alles goed door.
  8. Nu kook je de wortel tagliatelle 1 minuut in het kokende water en giet het daarna goed af.
  9. Doe het bij de wok, goed doorroeren en je hebt weer een heerlijke gezonde maaltijd!

Pasta

Voor de liefhebbers van pasta en die geen koolhydraatarm dieet volgen kunnen de wortel tagliatelle vervangen voor gewone tagliatelle.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties