Teazone

Eigenlijk ben ik niet zo van de high tea. Ok, ik ben kieskeurig, dat weten jullie inmiddels. En ik vind gewoon vaak dat zaakjes zich ” makkelijk” van een high tea afmaken. Dat is jammer, het moet juist een beleving zijn. Gelukkig hebben we zo’n zaakje gevonden. Teazone in Maastricht!

Wat is het hier geweldig. Ik ga hier eigenlijk altijd iets drinken als ik in Maastricht ben en natuurlijk een stukje van hun overheerlijke taarten eten. Wat zijn deze goddelijk! Ze worden allemaal zelf gebakken en als je binnenkomt kijken ze je al aan zo van… Eat me! En dat doe je graag. Daarbij hebben ze zo’n leuk concept! Alles wat je ziet kun je kopen. Er hangt een super relaxte sfeer en je kijkt je ogen uit. Het werd dus ook tijd om hier eens naar toe te gaan voor een royal afternoon tea.

Vorige week ging ik dus op pad met een vriendin die een lekker stukje taart ook wel waardeert. Wat hadden we er zin in. Gezellig bijkletsen en genieten van al het lekkers. Wat hebben we genoten!

Elke maand heeft hun royal afternoon tea een ander thema. Deze maand was het Parijs. Mooi dacht ik, daar weten ze wat lekker eten is. Je krijgt in toataal 5 gangen. Dus nee niet hoppa een etagere op tafel en begin maar. Nee, gewoon lekker genieten met bij elke gang een andere thee. Geweldig!

We begonnen met de eerste thee. Een Darjeeling waar een heerlijke amuse van roomkaas met een groenteratatouille bij geserveerd werd.
Teazone5

Daarna kwam er een mooi bord met allerlei hartige hapjes. Een mooie sandwich met kip en dragon, een croque monsieur, quiche met zalm, mille meuillet met brie en een sandwich eiersalade. Hier werd een earl grey thee met citrus bij geschonken.
Teazone 4

Toen kregen we hun heerlijke scone met een heerlijke groene thee met exotisch fruit. Trouwens, de scones kun je ook bestellen als je gewoon lekker een kopje thee gaat drinken daar. Aanrader!
Teazone3

En nu konden we beginnen aan de zoete parade! Het begon met een glaasje witte en pure chocolademouse!
Teazone2

Daarna een groot plateau met een stukje witte chocolade pistachetaart, crunchy lemon taart, macaron met perzik,stukje bosbessen taart en een brownie met caramel en zeezout. Goddelijk! Bij al het zoete werd een heerlijk groene thee met grapefruit geschonken. Super lekker.
Teazone1

Wow! Wat hebben genoten van deze middag. Het wordt precies in goed tempo geserveerd en je geniet van elk gerechtje. Een echte aanrader!

Ow… en vergeet niet te reserveren voordat je gaat.

Geen reacties