The best lasagne ever!

Gooi je lasagne recepten maar weg want deze is echt te lekker!

Ik dacht, ik ga het eens even helemaal anders aanpakken. Maar goed ook. Mijn oude receptje gaat weg en deze gaat ervoor in de plaats komen. Puur, vers en lekker! Zonder bechamelsaus maar dit vervangen door een beetje mozzarella. Comfort food ten top! Try it and you know it! Smakelijk!

Rundvlees en heel veel groente lasagne

Ingrediënten voor een grote ovenschaal (6/7 personen)

  • 750 gram rundergehakt
  • 250 gram cherrytomaten in partjes
  • 2 grote wortels fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook geperst
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 6 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 grote uien in blokjes gesneden
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 8 lasagnebladen
  • 3 bolletjes mozzarella
  • 200 ml goede olijfolie
  • 75 gram neutrale olie om in te bakken (koolzaad)
  • 500 ml melk
  • Flinke bos peterselie
  • 800 ml rundvleesbouillon
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 gram parmezaanse kaas
  • 4 eidooiers

Bereidingswijze:

  1. Bak het gehakt in de koolzaadolie goed bruin. Kruid het met de paprikapoeder, peper en zout. Bak het op hoog vuur.
  2. Snij alle groenten in de tussentijd en verwarm de olijfolie in een andere pan. Bak hier de groenten in samen met de knoflook, het rode pepertje en de tomatenpuree.
  3. Als het gehakt mooi bruin is doe je de groente bij het gehakt.
  4. Voeg de bouillon toe en laat het inkoken. Blijf wel roeren zodat de saus niet gaat aanbranden.
  5. Als de bouillon is ingekookt dan doe je de helft van de melk erbij en laat je deze inkoken. Als deze weer is ingekookt dan doe je de andere helft erbij en laat je deze ook inkoken.
  6. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  7. Haal de pan van het vuur en roer er de eidooiers en de peterselie doorheen.
  8. Nu gaan we de lasagne bouwen.
  9. Snij de bolletjes mozzarella in fijne plakjes.
  10. Verdeel de saus in 3. verdeel het eerste deel over de bodem van de ovenschaal. Hier leg je een aantal plakjes mozzarella op en daarna 4 lasagnebladen. Verdeel hier weer een laag saus over, vervolgens de laatste plakjes mozzarella en daarna weer lasagnebladen. Nu de laatste laag saus en vervolgens rasp je hier de parmezaanse kaas over.
  11. Zet de lasagne 40 minuten op 180 graden in de oven en ik beloof je dat je echt gaat genieten van een heerlijke lasagne!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties