The ultimate birthday cake!

Voor de 1-jarige verjaardag van LauLalicious had ik natuurlijk ook een taart gemaakt. Deze ultimate chocolate cake! Als je een keer veel tijd hebt… Dan moet je deze echt maken. Zo enorm goddelijk lekker, wel even werk maar dan heb je ook wat.

Voor de cake in de taart heb ik het recept gebruikt van de goddelijke chocoladetaart. Dit is echt een perfecte basis. Start hiermee en volg dan de rest van het recept.

Crunchy, zacht en heel veel chocolade… wat wil je nog meer?

Succes, geniet en laat me weten of het gelukt is!

The ultimate chocolate cake!

Ingrediënten:

  • Begin met het recept in de tekst en hou daar ook deze ingrediënten voor aan. De rest volgt hier beneden.
  • Voor de ganache:
  • 400 ml slagroom
  • 400 gram pure chocolade
  • 120 gram boter
  • Voor het zanddeeg:
  • 120 gram zachte boter
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 25 gram amandelmeel
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • Voor de praline:
  • 100 gram hazelnoten
  • 75 gram suiker
  • Voor de knapperige koek:
  • 115 gram boter
  • 115 gram fijne kristalsuiker
  • 62 gr bloem
  • Snufje zout
  • 1 eiwit
  • Voor de knapperige laag:
  • 30 gram boter
  • 30 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de cake zoals in de link in de tekst beschreven. Gebruik een 26 cm springvorm.
  2. Als die in de oven staat maak je de ganache door de slagroom op laag vuur te zetten en net niet te laten koken.
  3. Chocolade in stukken breken en in een hoge beker doen. Doe hier ook de boter in stukjes bij.
  4. Als de slagroom tegen het kookpunt is bij de chocolade en boter gieten en mixen met de staafmixer totdat alles gemengd is.
  5. Schenk de ganache in lage schaal (ovenschaal) en zet deze in de koelkast.
  6. Maak nu het zanddeeg door:
  7. Boter, poedersuiker, zout, vanillemerg en amandelmeel te mengen.
  8. Voeg het ei toe en meng vervolgens de bloem er doorheen en kneed tot een mooi deeg.
  9. Laat het deeg minimaal een uur in de koelkast rusten.
  10. Let in de tussentijd goed op je chocoladetaart in de oven. Deze moet niet te gaar worden.
  11. Als het deeg een uur in de koelkast heeft gelegen dan verdeel je het over de springvorm (vet deze opnieuw in).
  12. Bak 20 minuten op 180 graden.
  13. Laat het afkoelen op een rooster.
  14. Nu gaan we de praline maken:
  15. Rooster de hazelnoten in de oven op 150 graden (+/- 10 minuten).
  16. Doe voor de karamel 1/3 van de suiker in de pan tot het begint te karameliseren. Roer niet in het pannetje maar heb even geduld.
  17. Voeg er daarna weer 1/3 aan toe en als dat karamel is voeg je er de laatste suiker aan toe.
  18. Als alle suiker tot karamel is opgelost dan doe je de hazelnoten erdoor mengen en stort je het mengsel op een stuk bakpapier.
  19. Laat het afkoelen en meng het daarna in een keukenmachine. Niet te fijn. Mag best nog grof zijn.
  20. Nu gaan we door met de knapperige koek:
  21. Doe boter, suiker en zout in en een kom en mix tot een romig geheel.
  22. Voeg bloem en eiwit toe en klop het geheel goed door.
  23. Smeer het beslag met een paletmesje heel dun uit op een vel bakpapier.
  24. Bak in de oven op 180 graden in 10 minuten mooi bruin.
  25. Laat goed afkoelen!
  26. De knapperige laag maken we door de boter met de chocolade au bain marie te smelten.
  27. Als dit gesmolten is dan meng je 40 gram knapperige koek met 100 gram praline en dan meng je dit weer door het chocolademengsel.
  28. Nu gaan we taart bouwen!
  29. We beginnen met het zanddeeg. Hier verdeel je de helft van de ganache over
  30. Leg er de goddelijke chocoladetaart op.
  31. Doe de springvorm weer terug om de taart.
  32. Verdeel de knapperige laag over de taart.
  33. Hierover verdeel je weer de ganache.
  34. Haal de springvorm van de taart en strijk alles mooi glad met je palletmes.
  35. Breek stukjes voor de decoratie van je knapperige koek en maak mooi af.
  36. En klaar is deze ultimate chocolate cake!!!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties