This is heaven! Een pizza met kipsaté….

Thank you Malaysia!!!

Wat een geweldig land en wat een geweldig eten! Ik denk dat ik nog meer inspiratie heb opgedaan dan in Bali. Echt geweldig!

We zaten in een geweldig restaurant in Kuala Lumpur, Opium. Echt, mocht je ooit in KL zijn, hier moet je gaan eten. En niet alleen het eten, de cocktails zijn daar echt waanzinnig! Het leuke is, je kunt alles delen. Delen=meer proeven. Daar hou ik van. Een van onze gerechtjes was een kip saté pizza. Ik dacht, waarom heb ik dit nou nog niet zelf bedacht, een mooiere guilty pleasure bestaat niet. Pizza en saté, een combinatie made in heaven!

Dit moet ik namaken, dus nog geen 3 dagen thuis en daar ging ik aan de slag. En het is gelukt! Mensen, probeer dit. Dit is echt goddelijk! En je eet dit natuurlijk met mijn overheerlijke satésaus 🙂

Ow… marineer de kip 1 dag van te voren. Dan is hij nog lekkerder!

Kipsaté pizza

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de kip en de marinade:
  • 500 gram kipfiletblokjes
  • 8 tl bruine basterdsuiker
  • 3 tl kurkuma
  • 4 el notenolie
  • 5 sjalotjes gepeld
  • 1 bol knoflook schoon gemaakt.
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl gemalen koriander (poeder)
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 tl witte peperkorrels
  • 1 bol galangal schoongemaakt
  • -----------
  • 1 rol pizzadeeg (je kan het zelf maken maar daar had ik deze keer geen zin in)
  • 1 komkommer in kleine blokjes gesneden
  • 2 el sushi azijn
  • 100 gram taugé
  • 2 rode uien in ringen gesneden
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Doe alles voor de marinade in een blender en mix het totdat je een pasta krijgt.
  2. Marineer de kip hierin. Zet deze afgedekt weg in de koelkast voor tenminste 4 uur maar het liefst een hele nacht.
  3. Marineer de komkommer met de sushi azijn.
  4. Rol het pizzadeeg uit en strooi een beetje kaas over de bodem.
  5. Verdeel de uienringen en de gemarineerde kipfilet over het geheel.
  6. Strooi de taugé en de uienringen erover en verdeel de laatste kaas over de pizza.
  7. Zet de pizza 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  8. En klaar is deze finger licking lekkere pizza.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties