Thrick or treat Thursday!

Nou, ik heb wat commentaar over me heen gekregen toen ik vertelde dat ik een worteltaart ging maken. Lars die keek zo van, tja Laura, ik weet het niet. Mijn moeder keek alsof ze spoken zag en mijn zus riep heel verbaasd, WORTELS?

Maar, ik heb ze allemaal weten te verbazen. Want deze worteltaart is zo lekker! Je denkt natuurlijk, ow best healthy?! Nop! Op de wortels na helemaal niet. Maar het klinkt wel lekker gezond:-). We maken er maar een gezond klinkende guilty pleasure van! Geniet ervan!

Ow… begin een dag van te voren. Het heeft allemaal wat tijd nodig. En uit deze taart krijg je gemakkelijk 16 stukken. Lekker lang genieten dus!

Carrot Cake met glazuur van roomkaas:

Ingredi√ęnten:

  • Voor de banketbakkersroom:
  • 6 dl volle melk
  • Het merg uit 1 vanillestokje
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eidooiers (middelgrote eieren)
  • 2 el gezouten boter
  • Voor de carrot cake:
  • 315 gram geraspte wortels ( 2 grote dikke winterpenen)
  • 375 gram Zeeuwse bloem (+een beetje extra om te bestuiven)
  • 440 gram fijne kristalsuiker (+ nog een beetje extra om te bestuiven)
  • 530 gram van de banketbakkersroom
  • 1,6 dl zonnebloemolie
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl vanille-extract
  • 1,5 tl zeezout
  • 4 grote eieren
  • 2,4 dl volle melk
  • 75 gram fijngehakte walnoten
  • 50 gram gele rozijnen
  • Boter om in te vetten
  • 2 tl kaneel
  • Voor de roomkaasglazuur:
  • 450 gram naturel roomkaas
  • 115 gram zachte boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 320 gram gezeefde poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Begin 1 dag van te voren aan de banketbakkersroom:
  2. Breng de melk en het merg van het vanillestokje in een pan aan de kook.
  3. Mix de suiker, bloem en eidooiers door elkaar.
  4. Doe er vervolgens 2,5 dl van de melk door en blijf goed roeren zodat de eidooiers niet gaar worden.
  5. Schenk nu alles bij elkaar in een pan en blijf mixen op matig vuur totdat het mengsel dikker en romig is. Haal tijdens het mixen de pan af en toe van het vuur zodat de eidooiers niet gaar worden.
  6. Neem daarna de pan van het vuur en roer de boter erdoor en klop het daarna nog 2 minuten lobbig.
  7. Doe het mengsel in een kom en laat het minimaal 6 uur afkoelen.
  8. -----
  9. De carrot cake:
  10. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  11. Doe de wortel, bloem, suiker, banketbakkersroom, zonnebloemolie, bakpoeder, kaneel, baking soda, vanille-extract en zout in een kom en mix het op lage snelheid door elkaar.
  12. Als alles door elkaar is gemixt, mix je nog 1 minuut 1 standje hoger totdat je een mooi glad mengsel hebt.
  13. Voeg al mixend de eieren een voor een toe. Doe dit op de laagste stand en zorg dat de hele massa goed door elkaar gemixt wordt.
  14. Schenk al mixend de melk in twee keer bij het beslag. Klop het beslag mooi glad.
  15. Voeg de gehakte walnoten en rozijnen toe en mix het geheel nog 1 minuut goed door.
  16. Vet 2 taartvormen van 26cm in en bestrooi de vorm met bloem. Verdeel het beslag over de vormen.
  17. Voordat het in de oven gaat zorg je ervoor dat het beslag 20 graden is. Is het te koud, laat je het nog even staan, is het te warm dan zet je het in de koelkast.
  18. Bak de taarten af in 25/30 minuten. Als je er een beetje op drukt moeten ze terug veren.
  19. Laat de taarten daarna afkoelen in het blik totdat ze op kamertemperatuur zijn.
  20. Leg een stuk bakpapier op het plateau waar je taart op wilt storten en bestrooi het papier met suiker. Dit zorgt ervoor dat de taart niet blijft plakken.
  21. Laat de taart goed afkoelen voordat je het roomkaasglazuur over de taart verdeelt.
  22. ----
  23. Roomkaasglazuur:
  24. Klop de boter en roomkaas op middelhoge snelheid in 30 seconden romig.
  25. Voeg al mixend het vanille-extract toe en klop het geheel nog 30 seconden.
  26. Daarna doe je beetje bij beetje de poedersuiker toevoegen. Klop alles tot een mooie gladde massa.
  27. Verwerk de roomkaasglazuur direct. Hoe langer je ermee wacht, hoe stijver deze wordt.
  28. Zet hem nog minstens nog 2 uur in de koelkast en klaar is je heerlijke taart!

Decoratie:

Je kunt de taart nog mooi decoreren door er gehakte walnoten over te strooien.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties