Tiramisu van Aardbeien!

Kidsproof & zwangerproof! Dat is deze tiramisu!

Een heerlijke zoete verfrissing voor de zomer. Deze tiramisu is geschikt voor het hele gezin! Doordat ik er geen rauwe eieren en alcohol in heb verwerkt kun je hem dus gewoon eten als je zwanger bent. Ideaal dus! Je maakt hier iedereen blij mee.

En mocht je denken dat het veel werk is? Nop! Hij is met een half uurtje klaar. Laat de tiramisu wel 2 uurtjes opstijven voordat je hem serveert. Neem hem mee als dessert naar een BBQ of verwen je hele gezin ermee of misschien wel een zwangere vriendin. Iedereen wordt blij van dit dessert đŸ˜‰

Tiramisu van aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 70 gr poedersuiker
  • 150 gr aardbeienjam
  • 1 pak lange vingers
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 40 ml citroensap
  • 1 el suiker
  • 2 tl aceto balsamico

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Klop in een andere kom de mascarpone los met de poedersuiker en de aardbeienjam.
  3. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
  4. Meng het citroensap met het sinaasappelsap en doop hier een voor een de lange vingers in en leg ze direct in de glaasjes of een schaal.
  5. Verdeel nu de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  6. Doop nu weer de rest van de lange vingers in het sinaasappelmengsel en leg ze op het mascarponemengsel.
  7. Verdeel nu de rest van het mascarponemengsel over de 2de laag lange vingers.
  8. Dek de schaal of de glaasjes af en zet ze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  9. Snij nu de aardbeien door het midden.
  10. Meng de suiker en de aceto balsamico door de aardbeien.
  11. Laat de aardbeien minimaal 1 uur lekker marineren.
  12. Voordat je de tiramisu serveert verdeel je de aardbeien over de tiramisu en klaar is dit leuke en lekkere dessert!

Geen reacties