Tony Chocolonely salted caramel ijs

Alle eer gaat naar het blog van Evi. Dit recept heb ik op haar blog gelezen en ik kon niet wachten om het ook te maken.

En daarbij voor alle chocoholics en Tony Chocolonely lovers onder ons, kon ik dit recept echt niet voor mezelf houden. Ik poste gisteren al een foto op mijn instagram account en kreeg direct de vraag van een trouwe volger, hij komt toch wel online? Dus hier is dan het recept voor het Tony Chocolonely salted caramel ijs!

Ow… ik heb zelf een ijsmachine gebruikt. Deze kun je van heel goedkoop tot heel duur krijgen dus als je overweegt meer ijs te maken, zou ik er zeker een aanschaffen. Mocht je geen ijsmachine hebben doe je mengsel dan in een cakevorm en roer het elk half uur met een vork door. Zo voorkom je ijskristallen.

Tony Chocolonely Salted caramel ijs

Ingredi√ęnten voor 4 personen:

  • 250 ml volle melk
  • 250 mascarpone
  • 2 grote repen Tony Chocolonely salted caramel

Bereidingswijze:

  1. Breek 1,5 reep is stukjes.
  2. Doe de melk en de mascarpone in een pannetje en breng aan de kook.
  3. Als het mengsel kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je de stukjes chocola door het mengsel totdat deze helemaal gesmolten zijn.
  4. Roer er de fleur de sel door en laat het mengsel afkoelen.
  5. Maal de overgebleven halve reep in hele kleine stukjes.
  6. Als het mengsel is afgekoeld roer je de stukjes erdoor.
  7. Draai nu ijs van het mengsel in de ijsmachine of je doet het in een cakevorm en roert er elk half uur met een vork door.
  8. En klaar is je Tony Chocolonely salted caramel ijs!

Additional Info

2 Reacties