Travel Thursday, Jordanië!

Yes! Hier is dan het eerste recept voor Ellen van Travel Counselors!

Het eerste land waar we naar toe reizen is Jordanië. Nooit gedacht dat het daar zo mooi kon zijn. Het is na het lezen van het verhaal van Ellen op mijn ” bucketlist” gekomen. Lees hier het prachtige verhaal van Ellen. Wat een pareltje, en op culinair gebied haal je je hart er zeker op! Echte humus ( niet van de appie), Baba Ganoesh, Tabouleh, Falafel en niet te vergeten de 1001 kruiden die ze er hebben. Alleen al voor de geuren is een reisje Jordanië waard.

Nu kreeg Ellen het recept van een vriendin voor Baba Ganoesh. Dus… ik dacht, direct proberen want dit past hier zeker bij. Dit is echt een perfecte dip voor iedereen die van gezond en lekker houdt! Ook heerlijk op brood bij de BBQ of gewoon met een groot Manakeesh. Ow en daarbij is het ook nog eens super easy en snel klaar! Proef alvast Jordanië met deze heerlijke Baba Ganoesh!

Baba Ganoesh

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 el tahine
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Rooster de aubergines op 200 graden in de oven totdat ze zacht zijn. ( +/- 30 minuten)
  2. Ontvel ze en snijd ze in blokjes.
  3. Doe de blokjes in een zeef en prak ze fijn met een vork. Zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de aubergines prakt.
  4. Nu doe je alle ingrediënten in een keukenmachine en mix je het goed door. Voeg naar smaak nog zout toe en klaar is je Baba Ganoesh!

Review

Waardering

4 (2 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties