Travel Tuesday! Bali!

Toen Ellen van Travel counsellors mij vorige week liet weten dat ze een mooi reisverhaal over Bali ging schrijven dacht ik: Yes, kan ik mijn mooie kookboeken uit de kast halen en iets lekkers uit Bali maken. Want zoals jullie inmiddels al weten ben ik daar in December geweest, en wat heb ik een inspiratie opgedaan. Zoveel smaken, zoveel lekkers en alles vers. I love it!

Alleen al om het eten zou ik terug gaan. Zo’n enorm mooi eiland, oprecht hartelijke mensen, een fantastische cultuur en niet te vergeten de prachtige natuur. Ellen vertelt jullie alles erover in haar reisblog wat jullie hier kunnen lezen. Droom maar alvast weg en als je de smaak te pakken hebt kun je dit makkelijk zelf te maken recept van mij koken. Geniet ervan!

Ayam Bali met kokosrijst en Buncis kecap oftewel, Balinese kip met kokosrijst en gewokte boontjes:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de Ayam Bali (kip):
  • 2 el peanut oil van de toko.
  • 4 kipfilets
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 tl kecap manis
  • 2 el limoen sap
  • 1 lange groene peper in ringetjes gesneden en zonder zaadjes
  • Voor de currypasta bij de kip:
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 rode pepers
  • 4 ongezouten cashewnoten
  • 2 tl kecap manis
  • --------------------------------------------------
  • Voor de koksrijst:
  • 1 pak witte rijst (long grain) zelf heb ik zilvervliesrijst gebruikt omdat dit gezonder is. Kan beide
  • 250 ml kokosmelk
  • --------------------------------------------------
  • Voor de Buncis Kecap (boontjes)
  • 800 gram sperziebonen
  • 2 el peanut oil van de toko.
  • 6 el sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el geroosterde pinda's
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sjalotjes

Bereidingswijze:

  1. De kip:
  2. Begin met het maken van de pasta door alle ingrediënten, behalve de kecap manis, in vijzel fijn te maken. Zelf gebruik ik de keukenmachine. Sneller en makkelijker.
  3. Als alles goed fijn is meng je de kecap manis erdoor.
  4. Verhit de olie in een grote braadpan.
  5. In de tussentijd snij je de kipfilet door het midden.
  6. Als de olie warm is bak je ze totdat ze een beetje bruin zijn.
  7. Haal ze uit de braadpan en dep ze droog met keukenpapier.
  8. Bak in dezelfde pan de pasta op middelhoog vuur een kleine 3 minuutjes.
  9. Doe er de kokosmelk, limoensap, limoenzestes en groene peper bij en meng het door elkaar.
  10. Na 2 minuutjes doe je er ook de kipfilet bij en laat je et 30 minuutjes op laag vuur sudderen. Na 30 minuten is je kipfilet klaar.
  11. --------------------------------------------------
  12. De rijst:
  13. Als het kan laat je de rijst 1 nachtje in de kokosmelk weken. Als het niet is, ook geen probleem.
  14. Kook de rijst in de kokosmelk met zo min mogelijk water gaar. En klaar is je rijst.
  15. --------------------------------------------------
  16. De boontjes:
  17. Snij de sjalotjes in ringen en snipper de teentjes knoflook.
  18. Doe deze in een bakje samen met 4 el sojasaus en laat 2 uurtjes intrekken.
  19. Maak de sperziebonen schoon en halveer deze.
  20. Begin 10 minuten voordat je het eten serveert door de olie te verhitten in een wok.
  21. Hier bak je 3 minuutjes op middelhoog vuur de knoflook en sjalotjes in.
  22. Voeg de sesamzaadjes, 2 el sojasaus en de boontjes toe en wok het geheel nog 5 minuten totdat de boontjes gaar zijn.
  23. Op het laatst doe je er nog de pinda's bij en klaar zijn je boontjes!
  24. Alles mooi bij elkaar op een bord doen en je hebt een echte Balinese maaltijd!

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties