Travel Tuesday! Lekker naar Cyprus!

Guur, wind, koud….. Yes het is winter in Nederland!

Gelukkig neemt Ellen van Travel Counsellors ons mee naar Cyprus met dit heerlijke filmpje.

Gewoon even lekker 2 minuten genieten van de heerlijke beelden en wil je meer weten dan lees je hier alles over het land.

Hier hoort natuurlijk ook een heerlijk receptje bij. Ik heb gekozen voor Spanakopita. Een soort super lekkere mini loempia met spinazie. Echt de moeite waard om als een borrelhapje te maken of je maakt er een grote filodeeg taart van.

Geniet ervan!

Spanakopita

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 300 gram verse spinazie
  • 1 ui fijngesneden
  • 5 takjes dille fijngesneden
  • 1 groot ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 gram feta (Arla Apetina)
  • 1 pakje filodeeg
  • 100 gram gesmolten boter
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een wok.
  2. Wok hier 2 minuten de ui, dille en de knoflook in.
  3. Doe er de spinazie bij en wok deze totdat hij helemaal gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe alles in een vergiet en laat het tenminste 3 uurtjes uitlekken.
  5. Vervolgens klop je het ei in een kom en verkruimel je hier de uitgelekte feta in.
  6. Meng het door elkaar en doe de spinazie erbij en mix dit goed door elkaar.
  7. Neem nu de filodeeg en leg 1 vel op je werkvlak.
  8. Strijk deze in met de gesmolten boter en leg er nog een vel op.
  9. Snij de vellen door het midden en leg in een hoekje 2 tl spinaziemengsel.
  10. Vouw het hoekje naar de andere kant en blijf het deeg omslaan totdat je een driehoekje hebt.Zie hier een filmpje met het voorbeeld. https://www.youtube.com/watch?v=GevNhsI877A
  11. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 20 minuten op 180 graden in de oven.
  12. En klaar zijn deze heerlijke spanakopita's!

Geen reacties