Travel Tuesday! Pindasoep!

Waar is Ellen?

Ik zou wel willen ruilen… Ellen van Travel Counsellors is op de Seychellen geweest! WOW wat is het prachtig mooi daar! Check haar filmpje hier en laat je even meenemen naar deze bounty stranden! Echt prachtig en nooit geweten dat er zoveel te doen is.

Als Ellen ergens geweest is dan weten we inmiddels dat ik een lokaal gerecht maak. Dit keer de uitdaging iets uit de Creoolse keuken te maken. Toevallig wist ik dat de Creoolse keuken pindasoep bevat en toevallig wou ik die nog een keer maken. Dus bij deze lieve mensen, super makkelijke en lekkere pindasoep! Bon appétit!

Pindasoep:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 el pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 maggiblokjes
  • 400 ml water
  • 1 paprika in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1/2 prei in ringen
  • 2 zoete uien fijn gesnipperd
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 rood pepertje in fijne ringen ( als je van pittig houd dan verwijder zo min mogelijk zaadlijst. Hou je niet van pittig dan verwijder je alle zaadlijsten en zaadjes)
  • Olijfolie
  • Klein blikje tomatenpuree.
  • 100 gram taugé

Bereidingswijze:

  1. Fruit de uien en knoflook in een pan met olijfolie.
  2. Doe er de prei, het pepertje, de paprika, komijn en kaneel bij. Laat dit zo'n 5 minuutjes op laag vuur staan.
  3. Roer de pindakaas en de tomatenpuree door het mengsel en bak alles 5 minuutjes.
  4. Schenk de kokosmelk en het water erbij samen met de maggiblokjes.
  5. Roer goed door zodat je soep krijgt.
  6. Laat het 10 minuutjes lekker pruttelen. Breng evt op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen, doe er wat taugé op en klaar is je pindasoep!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties