Travel Tuesday! Souvlaki’s en Tzatziki!

Het is van weer Travel Tuesday! en dat betekent weer een lekker traditioneel recept uit een land waar Ellen weer een mooi verhaal over heeft.

Ik vroeg haar waar de reis deze keer naar toe ging. Ze zei, we gaan Griekenland uitlichten deze week. Een klant van mij komt net terug uit Santorini en die heeft het daar zo geweldig gehad! Fantastisch! Santorini daar wil ik nog altijd een keer naar toe. Waarom weet ik niet maar het staat best hoog op mijn wishlist. Ik denk door de super mooie hotels. Kijk maar eens naar deze, de west east suites , hier hebben de gasten van Ellen geslapen. Wat een pareltje! Dit is dan ook een over de top hotel met een over de top prijs, maar hoe gaaf! Lees hier nog meer over Santorini!

En… Grieks eten, ik hou ervan! Stiekem best wel veel mensen. Nu moet ik zeggen dat je best goede Griekse restaurants hebt hier in Nederland maar zoals het in Griekenland smaakt, is toch anders. Ik was een keer met mijn moeder in Griekenland en we kwamen pas ‘s avonds laat aan. Toen we arriveerden wilden we direct wat eten. We liepen het dorpje in en stopten bij het eerste beste Griekse restaurantje. Fantastisch! De hele familie hielp mee, de kinderen liepen nog gezellig rond. Oma stond te koken en de mannen namen de dag door samen. Prachtig gezicht en ik weet heel zeker dat ik nog nooit zo’n lekkere tzatziki en souvlaki heb gegeten dan daar. Ik heb hem geprobeerd na te maken en hij komt aardig in de buurt. Bij deze!

Griekse souvlaki met Tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram varkenshaas
  • 6 el olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 el oregano
  • 1 el peterselie
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 5 teentjes knoflook
  • 6 gebroken laurierblaadjes
  • Voor de Tzatziki:
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dille
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Begin met het marineren van het vlees. Doe de olijfolie, citroensap, oregano, tijm, rozemarijn, peterselie, geperste knoflook en laurierbladeren in een kom en meng het door elkaar.
  2. Snij de varkenshaas in blokjes en marineer hier het vlees in. Marineer het zeker 3 uur, het liefst de hele nacht.
  3. Maak de tzatziki door de komkommer te raspen op een handdoek en druk vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
  4. Doe de komkommer bij de yoghurt en voeg er de geperste teentjes knoflook, citroensap en olijfolie en meng het goed door elkaar.
  5. Als laatste doe je er de geritste blaadjes dille bij en laat het minimaal een uurtje staan.
  6. Vervolgens doe je de varkenshaas aan de satéprikkers rijgen en gril ze aan beide kanten gaar.
  7. En klaar zijn je Griekse souvlaki's met tzatziki!

BBQ

Dit is ook een perfect BBQ gerecht! De souvlaki lekker op de BBQ, een Griekse salade erbij en klaar!

Review

Waardering

4 (2 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties