Truffelspaghetti 2.0

Healty, uhhh NOP! Cheap, uhhh NOP! En het heeft ook niks met koolhydraatarm, vetvrij etc. te maken. Maar… ik kan je beloven dat je de show steelt met dit recept. Met recht is dit een guilty pleasure te noemen! Het is echt lekker! Deze overtreft echt mijn vorige recept.

Ik was in de Markthal in Rotterdam en daar ga ik altijd even naar heerlijk en eerlijk . Ik ben hier terecht gekomen omdat ik helemaal fan ben van hun dressings. De witte aceto balsamico peer is echt een aanrader. Maar toen ik voor de dressing ging zag ik daar een verse zwarte truffel liggen. Ik dacht, doe eens gek en kocht deze samen met een potje truffelsalsa. Nou moest ik dus iets verzinnen, want manlief was mij al 2 dagen aan het vragen; wat gaat er met die truffel gebeuren? Een van de dingen waar ik hem ‘s nachts voor wakker kan maken. Dus ik ging aan de slag en dit is het resultaat geworden.

Enjoy!

Truffelpasta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram verse pasta
  • 1 grote ui
  • Verse peterselie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 5 gram verse zwarte truffel
  • 50 gram truffelsalsa
  • 100 ml truffelolie
  • 4 biefstukken
  • Peper
  • Zout
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Leg de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en maak de champignons schoon.
  3. Smelt in een pan een klontje roomboter.
  4. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze aan elke kant 1 minuut op hoog vuur.
  5. Leg ze vervolgens op bakpapier in een ovenschaal. Laat ze even rusten.
  6. In het braadvet van de biefstukken bak je de uien, knoflook en champignons. Bestrooi ze met peper en zout.
  7. Vervolgens laat je op laag vuur 150 gram roomboter smelten in een wok.
  8. Als deze gesmolten is voeg je er de truffelolie aan toe en laat deze een beetje warm worden.
  9. Voeg er de truffelsalsa eraan toe en roer het goed door.
  10. Hierna doe je de gebakken champignons en uien erbij. Laat het op laag vuur 10 minuten sudderen en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  11. Zet het water op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking.
  12. In de tussentijd zet je de biefstukken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak de biefstukken +/- 10 minuten. Het ligt eraan welke gaarheid je wilt hebben.
  13. Laat deze nog 5-10 minuten rusten in zilverfolie.
  14. Als de pasta klaar is voeg je deze bij de saus.
  15. Vervolgens trancheer (dunne plakjes snijden) je de biefstukken.
  16. Verdeel de pasta over de borden. Strooi er wat parmezaanse kaas over, beetje peterselie en leg er de plakjes biefstuk op.
  17. Als finishing touch rasp je de zwarte truffel over het geheel.
  18. En nu kan het genieten beginnen.

Salade:

Als je wilt en je hebt het idee iets gezond erbij te moeten eten, dan kun je er een lekkere salade met een zoetzure dressing bij serveren.

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties