Truffelspaghetti

Vandaag een beetje comfort food om het weekend af te sluiten. Heerlijke truffelspaghetti. Vorige week had ik deze in een restaurant geproefd en dan is altijd mijn uitdaging iets nog beter na te maken. Dus… we gingen aan de slag vandaag. Eigenlijk mijd ik pasta vanwege de koolhydraten, maarja, ze zijn ook lekker. Wat ik wel vaker doe is voor mijzelf spaghetti maken van courgette met de spiraalsnijder. Super easy en dan hoef je maar 1 saus te maken waar wel gewoon iedereen van kan eten. Ik hoop dat jullie net zo smullen als wij vanavond gedaan hebben. Geniet ervan!

Truffelspaghetti:

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 500 gram verse spaghetti (ik pak de verse omdat ik deze het lekkerst vind, maar je kunt ook gewone nemen)
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram ontbijtspek
  • 600 gram gemengde paddestoelen
  • 6-8 plukjes peterselie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 10 el witte truffelolie (monini, als je sterkere witte truffelolie gebruikt dan zijn er vaak maar 3 el nodig)
  • 300 ml room culinair
  • Klein scheutje witte wijn

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
  2. Snij het ontbijtspek in stukjes.
  3. Bak deze aan in een wok.
  4. Snij in de tussentijd de uien en hak de knoflook fijn. Voeg deze vervolgens bij de spekjes en wok het geheel even door totdat de uien glazig zien.
  5. Snij in de tussentijd ook de paddestoelen in stukjes en bak deze mee. Voeg als laatste de peterselie er aan toe.
  6. Blus het geheel af met een klein scheutjes witte wijn en laat deze even intrekken.
  7. Voeg de room culinair toe samen met de witte truffelolie. Laat het op middelhoog vuur warm worden. Voeg daarna de parmezaanse kaas toe en laat deze smelten.
  8. Nu is je saus klaar en kun je er de spaghetti aan toe voegen.
  9. Roer het goed door elkaar en klaar is je heerlijk truffelspaghetti!
  10. Ow... en voordat je het serveert, strooi er wat vers gemalen peper over. Enjoy!

Sla:

Bij een romige pasta eet ik graag sla. De dressing maak ik dan lekker zuur. Een heerlijke combinatie bij een romige pasta.

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties