Uiensoep

Uiensoep, I love it!!! Je kunt me er eigenlijk altijd voor wakker maken maar vorige week was zo raar. Ik was een aantal dagen op bezoek bij een vriendin in Lanzarote. Nee, niet heel vervelend…. Het was echt heerlijk, even 4 dagen zon! Wat kan een mens dat goed doen. Maar goed, we hadden het over uiensoep. Om de een of andere reden had ik gewoon echt elke dag zin in uiensoep?! En dat in Lanzarote, het is niet zo dat er geen andere lekkere dingen zijn daar… Maar, dan neem je daar een uiensoep en dan valt ie tegen. Zo jammer dan… Nu stel ik natuurlijk ook hoge eisen want heel eerlijk, mijn uiensoep vind ik gewoon heel erg lekker. Dus, toen ik terugkwam heeft het geen dag geduurd voordat ik deze heerlijke uiensoep op tafel toverde. Hoog tijd dus dat ik dit receptje een met jullie ga delen. Enjoy!

Uiensoep:

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 600 gram uien in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 grote blokjes rundvlees bouillon
  • 5 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Scheutje witte wijn
  • 2 el bloem

Bereidingswijze:

  1. Bak de uien in een pan met boter. Uien moeten mooi bruin worden. Dit duurt best even.
  2. Voeg na 20 minuten de knoflook, laurier en tijm (alleen de naaldjes) toe en bak dit mee.
  3. Als de uien mooi bruin zijn doe je de bloem erbij en laat je de bloem 5 minuutjes garen.
  4. Blus het geheel af met witte wijn en laat het zo 10 minuutjes pruttelen.
  5. Haal de laurierblaadjes uit de soep en doe er 1 liter water en de bouillonblokjes bij.
  6. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je uiensoep!

Gratineren:

Een uiensoep is geen uiensoep als je hem niet lekker doet gratineren. Snij hiervoor dunne plakjes brood (stokbrood of ciabatta) en rooster deze in de oven. Rasp in de tussentijd gruyère kaas. Als het brood krokant is doe je deze op een kom soep, kaas erover en 10 minuutjes onder de gril. Zo lekker!

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties