Verjaardagsontbijt: Eggs Benedict!

Vandaag is Lars jarig, dus dat betekent FEEST! Gisteren heb ik al een overheerlijke taart gemaakt voor vandaag. Daar lezen jullie later meer over.

Ik vind het gewoon belangrijk om iemands verjaardag te vieren. Als ik zelf jarig ben, ben ik ook echt jarig, 24 uur lang! Ik zorg er dan ook altijd voor dat mijn omgeving ook echt jarig is (tot ergernis toe :-)). Maar ja… 1 dag per jaar mag je dan ook speciaal zijn.

Dus we begonnen vanochtend met het lievelings ontbijtje van Lars. Eggs benedict. Nu moet ik toegeven dat ik dat zelf ook niet heel vervelend vindt. Wij zijn de dag al goed begonnen. Je kunt het brood vervangen door het op een bedje van spinazie te leggen. En de makkelijk hollandaise saus staat nu ook online. Smakelijk!

Eggs Benedict:

Ingrediënten voor 2 personen.

  • 4 eieren.
  • 2 ciabatta broodjes (mag ook ander brood zijn. Net wat je lekker vindt.)
  • 4 plakjes ontbijtspek.
  • Hollandaise saus volgens het basis recept.
  • Handje vol spinazie.
  • Peper.
  • Zout.

Bereidingswijze:

  1. Snij de broodjes open zodat ze zowel aan de buitenkant als de binnenkant knapperig worden. Bak af volgens de verpakking.
  2. Leg de plakjes ontbijtspek in een met bakpapier beklede ovenschaal en leg ze bij de broodjes in de oven. Bak het spek lekker knapperig.
  3. In de tussentijd zet je het water op voor de eieren.
  4. Bak de spinazie in een koekenpan en hou het warm op laag vuur.
  5. Zorg dat je Hollandaisesaus nu klaar is.
  6. Pocheer de eieren en bestrooi ze met een beetje zout als ze klaar zijn.
  7. Nu alles klaar is bekleed je de broodjes met het spek, de spinazie, de eitjes en vervolgens de Hollandaisesaus. Smakelijk!

Pasen:

Eggs Benedict zijn natuurlijk ook heel leuk om als paasontbijt te serveren.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties