Verjaardagstaart van Tony Chocolonely

Als ik Lars ergens blij mee kan maken, dan is het wel een salted caramel reep van Tony Chocolonely. Eigenlijk mag ik deze op voorhand niet in huis halen. Gewoon… zelfkennis.

Dus, waar kon ik beter een taart van maken voor zijn verjaardag dan van Tony Chocolonely?! Juist! Ik moet bekennen dat het best even werk was, maar dan heb je ook wat. Als je aan deze taart wilt bakken, doe dit 1 dag van te voren.

Tony Chocolonely salted caramel cheese cake:

Ingrediënten:

  • Voor de cheesecake:
  • 250 gram tarwebiscuits
  • 80 gram witte chocolade
  • 800 gram roomkaas
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 20 gram maizena
  • 450 gram Tony Chocolonely salted caramel
  • 200 gram crème fraiche
  • Voor het glazuur:
  • 250 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram poedersuiker
  • 50 ml volle melk
  • 90 gram Tony Chocolonely salted caramel
  • 40 ml koolzaadolie
  • Voor de botercremé:
  • 4 el boter
  • 100 gram witte chocolade
  • 225 gram roomkaas
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze:

  1. We starten met het maken van de cheesecake:
  2. Bekleed een springvorm van 26cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Smelt de witte chocolade au bain marie.
  4. Maal de koekjes fijn. Doe dit in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla ze kapot. Zorg er wel voor dat de koekjes goed verkruimeld zijn.
  5. Meng de koekjes met de chocolade.
  6. Verdeel deze over de taartbodem en druk ze goed aan. Vervolgens bak je ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Ondertussen klop je de roomkaas tot een romige massa en voeg je een voor een de eieren en de eidooier toe. Goed kloppen totdat alle eieren opgenomen zijn.
  8. Vervolgens spatel je de maizena en het vanille extract door het mengsel.
  9. Smelt de Tony Chocolonely au bain marie. Laat hem niet te warm worden. Als deze gesmolten is doe je er de crème fraiche bij.
  10. Roer de 2 mengsels door elkaar en stort het op de taartbodem.
  11. Bak het 90 minuten en laat deze dan 2 uur in de oven staan. Daarna zet je de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast. Langer mag ook.
  12. Het glazuur:
  13. Doe alles in een kom behalve de olie en smelt het au bain marie.
  14. Wanneer alles gesmolten is doe je ook de olie erbij. Nu is je glazuur klaar.
  15. Haal de cheececake uit zijn vorm en zet deze op een rooster met een bakplaat eronder.
  16. Schenk het glazuur over de cheesecake en zet deze 1 uur terug in de koelkast.
  17. De botercrème:
  18. Smelt de boter met de witte chocolade au bain marie.
  19. Klop de roomkaas en het citroensap erdoor.
  20. Doe het in een spuitzak en leg het nog een kwartiertje in de koelkast.
  21. Nu kun je de taart opspuiten met de botercrème. Als laatste kun je er ook nog wat chocolade over raspen.
  22. Klaar is je taart!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties