Verrassend lekkere gehaktballen!

Laatst was ik met Lars gaan wandelen in het zuiden en toen zijn we gaan lunchen bij de Eyserhalte. Gewelige zaak! Echt waar! Allemaal streekproducten, velen gemaakt door topchefs uit de regio. Ik kon echt niet kiezen wat ik allemaal wilde proeven, dus we gaan nog maar eens snel terug. Het is echt een bezoekje waard als je van goede eerlijke producten houdt.

Maar… We gingen lunchen. Op de kaart stond een gehaktbal van Beluga. Die moest ik proeven! En echt waar, die was lekker! Dus ik dacht, die moet ik ook kunnen maken. Ik had al even gegoogeld, maar dit recept is echt bijna niet vinden. Ik kwam wel iets tegen, maar dat was toch niet wat ik had geproefd. Dus na wat experimenteren, is dit eruit gekomen. En ik beloof je, you will love them!

Smakelijk!

Gehaktballen:

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten fijn gesneden
  • 30 gram fijngesneden verse peterselie
  • 100 gram blauwe rozijnen
  • 50 gram paneermeel
  • 5 el bloem
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 5 zoetzure augurken fijn gesneden
  • 35 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gram appelstroop
  • 50 gram blauwe pruimenjam
  • 2 el kalfsfond
  • Rode wijnazijn
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met de eieren, sjalotten, rozijnen, peterselie en augurk.
  2. Voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
  3. Meng het paneermeel erdoor en kneed het goed door elkaar.
  4. Draai er 6 ballen van.
  5. Laat de gehaktballen 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Doe 4 el bloem in een kom en rol de gehaktballen er vervolgens doorheen.
  7. Meng de blanke rozijnen met 150 ml warm water.
  8. Bak de gehaktballen in een braadpan met 25 gram boter rondom bruin.
  9. Leg ze terug op een bord en doe de rest van de boter in de pan.
  10. Fruit hierin het uitje en doe daarna de rest van de bloem hierbij.
  11. Voeg de rozijnen met het water erbij samen met het fond, de appelstroop en de pruimenjam. Breng de saus aan de kook.
  12. Nu doe je de gehaktballen bij de saus en laat ze in 45 minuten gaar worden.
  13. Als de saus te dik wordt, voeg je er wat water bij.
  14. Breng de saus op smaak met de rode wijnazijn en peper.
  15. En nu genieten van deze overheerlijk gehaktballen!

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties