Weer eens wat anders, cannelloni van aubergine.

Cannelloni maak je officieel van vellen pastadeeg. Maarja… die velletjes passen natuurlijk niet helemaal in een koolhydraatarm dieet. In dit recept heb ik de vellen pastadeeg vervangen voor aubergine. Van de aubergine heb ik mooie dunne plakken gesneden met de kaasschaaf en deze opgerold. Dit is minstens net zo lekker. Ik heb de pasta echt niet gemist. Enjoy!

Cannelloni van Aubergine

Cannelloni van aubergine.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram half om gehakt
  • 150 gram cottage cheese
  • 50 gram monchou
  • 6 el basis tomatensaus (zie basis recepten)

Bereidingswijze:

  1. Snij de aubergine in lange dunne plakken. Besprenkel ze met olie en gril ze aan beide kanten 4 minuten.
  2. Bak het gehakt gaar.
  3. Voeg de spinazie toe.
  4. Haal het vocht uit de pan.
  5. Doe er 50 gram cottage cheese, de kruidenroomkaas en monchou bij en roer het goed door.
  6. Leg 4 plakken aubergine over en op elkaar zodat je wat bredere en langere rolletjes kunt maken.
  7. Verdeel het mengsel over de plakken aubergine en rol ze netjes op.
  8. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
  9. Verdeel de tomatensaus over de plakken en strooi er de overig cottage cheese over.
  10. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  11. En nu kun je lekker smullen. Geniet ervan!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties