Witlof met een Aziatisch tintje

Met witlof kun je echt eindeloos combineren. Heerlijk! Ik maak het alleen als ik voor mezelf of voor mijn moeder en mij moet koken. Want tja… de mannen zijn hier geen fan van.

Vaak maak ik witlof met kaas of wok het met spekjes. Maar nu eens anders. Ik dacht, als ik het nou eens met een beetje sojasaus meng. Er kwam een verrassend maar erg lekker resultaat uit. Ow… en het is ook nog een koolhydraatarm. Lekker met een tartaartje of een biefstukje.

Oeps… Ik ben vergeten een foto te maken van dit gerecht. Ik denk dat ik iets te hongerig was 🙂

Witlof met een Aziatisch tintje:

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 18

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 5 stronkjes witlof
  • 1/2 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl kurkuma
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl sereh (potje van Go-Tan)

Bereidingswijze:

  1. Maak de witlof schoon en snij deze in grove stukken.
  2. Doe deze met wat olie in een wok en voeg de knoflook, gember, kurkuma en sereh toe.
  3. Wok het 3 minuten op hoog vuur en doe daarna de sojasaus en honing erbij.
  4. Roer het goed door en laat het 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  5. Verdeel het over 2 borden en klaar is je witlof!

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties