Worstenbroodjes!

Jaaahhh!!! Hier zijn ze dan. Echte home made worstenbroodjes. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hulp heb gehad van Jos op het Veld. Dus alle eer naar hem. Hij had het geweldige idee om voor het gehakt gewoon braadworst te gebruiken. Dat is het beste idee ever! Dit geeft de worstenbroodjes een heerlijke smaak. Dus snel die keuken in en bakken maar. Dit recept is voor 30 worstenbroodjes, dus je kunt er gewoon een aantal invriezen. Dan ben je al klaar voor de kerst!

Worstenbroodjes:

Ingrediënten voor 30 worstenbroodjes:

  • 400 ml volle lauwe melk
  • 1 kg patentbloem
  • 50 gram verse gist
  • 20 gram zout
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram margarine (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1,5 kilo braadworst

Bereidingswijze:

  1. Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine met de vlinderhaak. en mix het door het elkaar.
  2. Verkruimel de gist erin.
  3. Doe de boter en de margarine erbij.
  4. Schenk voorzichtig in een dun straaltje de melk bij het mengsel.
  5. Laat het nu 5 minuutjes mixen. Het deeg moet van de kom komen en elastisch zijn.
  6. Maak nu bolletjes van tussen de 50 en 60 gram. Doe ze op een bord en laat ze onder een handdoek 30 minuten rijzen.
  7. In de tussentijd haal je de darm van de braadworst en rol je hem nog dunner. Maak rolletjes van 50 gram.
  8. Als het deeg 30 minuten gerezen heeft, pak je een bolletje en maak je er met je handpalm een ovale plak van.
  9. Leg 1 worstje op het deeg, vouw de zijkant naar binnen en rol het nu op.
  10. Zorg dat je niet teveel overlap hebt maar dat er eigenlijk precies genoeg deeg om het worstje past.
  11. Leg de naad aan de onderkant en druk het worstenbroodje een beetje aan.
  12. Doe dit met alles bolletjes deeg en worstjes. Leg ze op een bakplaat, strijk ze in met het losgeklopte ei en laat ze nog 1 uur onder een handdoek rijsen.
  13. Voordat je ze afbakt bestrijk je ze nog 1 keer met ei.
  14. Bak ze nu af in 15 minuten op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  15. En klaar zijn deze heerlijke worstenbroodjes!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties