Zero Pasta

Ik had er al vaker van gehoord maar ik durfde er eigenlijk niet aan te geloven. Maar toen liep ik door de Action en toen zag ik hem daar staan. De Zero Pasta. Tja, als je het niet geprobeerd hebt kun je er niet over oordelen natuurlijk.

Dus…. ik heb het geprobeerd met een kokos curry saus. Het recept komt deze week. Die saus was echt lekker!

Wat is Zero Pasta?
Zero Pasta bevat minder dan 10 calorieën, geen vet, geen suikers, geen gluten. De pasta is gemaakt van plantaardige vezels uit de konjac plant. (glucomannan). Deze donkere knolsoort komt voornamelijk voor in Azië.

Het belangrijkste ingrediënt van Konjak is glucomannan. Dit is een in water oplosbare complexe, onverteerbare suikerketen die heel erg veel water kan opnemen. Konjak of glucomannan zorgt voor een vol gevoel en hierdoor heb je minder trek. In het geval van deze noodles heeft het denk ik al veel vocht opgenomen (er zit ook water in de verpakking) want anders had het het vocht van onze saus kunnen absorberen.

Hierbij een vergelijking qua calorieën t.o.v. volkoren pasta:
Zero

Smaak:
Toen ik het pakje opende dacht ik, dit ga ik niet eten. Er komt niet echt een hele smakelijke geur uit het pakje. Maar voordat je het gaat bereiden moet je het wel afspoelen. De smaak is eigenlijk heel neutraal. Er zit eigenlijk geen smaak aan. Dat is het rare. Het heeft wel de structuur van pasta maar is glibberiger. Bij mij laat het een beetje een laagje achter op mijn tong. Heel apart.

Conclusie:
Het is ideaal in een koolhydraatarm dieet. Maar ik ga toch liever voor de groente spaghetti’s en de bloemkoolrijst. Het idee is dat ik toch iets chemisch aan het eten ben. Ik heb nog 2 pakjes liggen dus ga er toch nog aan geloven. Misschien dat de Noodles anders smaken. Wie weet….

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties